Βόλος 06/04/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με θλιβερή εξαίρεση τη Δημοτική Αρχή του κ. Μπέου και μιας βουλευτού του νομού, της κ. Μακρή, η οποία συμπλέει με αυτή, σύσσωμη η πολιτική ηγεσία, η Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση της Μαγνησίας και το σύνολο των φορέων της περιοχής, έχουν ταχθεί κατά της εγκατάστασης πλωτής μονάδας αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον Παγασητικό. Δεν ξεχνάμε βέβαια ότι ο ξενόφερτος Δήμαρχος κ. Μπέος ήταν αυτός που «αγκάλιασε» μαζί με τον κ. Σ. Αναγνώστου του ΟΛΒ την «επένδυση» αυτή, που μόνο δεινά μπορεί να επιφέρει στο ευαίσθητο οικοσύστημα του Παγασητικού, που τόσα προβλήματα έχει παρουσιάσει στο παρελθόν και είναι πηγή ζωής για την περιοχή μας.

Δεν μας εξέπληξε καθόλου η άρνηση της Δημοτικής Αρχής Βόλου να συζητηθεί το θέμα αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο και που αύριο «σύρεται» να το συζητήσει, με τις γνωστές μεθοδεύσεις, πιστεύουμε, του κ. Μπέου.

Είμαστε βέβαιοι όμως ότι αυτός ο δρόμος (των γνωστών «σόου» του ξενόφερτου Δημάρχου) δεν θα είναι εύκολος μπροστά στην συμμετοχή των πολιτών στη συζήτηση αυτή, όσους μπράβους και αν επιστρατεύσει, ή «φαντάρους», όπως στο παρελθόν.

Η αλήθεια πρέπει να λάμψει. Ο Παγασητικός πρέπει να προστατευτεί. Η ντροπή για την πόλη σίγουρα θα φανεί αύριο.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας θα είναι εκεί.