Ποιοι είμαστε

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας είναι μια Οικολογική Οργάνωση με έδρα την πόλη του Βόλου. Απέκτησε νομική υπόσταση τον Σεπτέμβριο του 1997 και έχει τη νομική μορφή της Αστικής Εταιρείας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα. Είναι μια μη-κυβερνητική οργάνωση, λειτουργεί σε εθελοντική βάση, διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο εκλέγεται από τους εταίρους. Δεν υπάρχουν αξιώματα στο ΔΣ, μόνο υπεύθυνοι κατά θεματικές ενότητες. Η οργάνωσή μας αριθμεί σήμερα περισσότερα από 200 μέλη.

Οι αποφάσεις λαμβάνονται στις συνεδριάσεις που πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη βράδυ στα γραφεία μας (Γαζή 216-Βλαχάβα). Οι συναντήσεις είναι ανοιχτές για τα μέλη και όσους συμπολίτες παρακολουθούν τα τοπικά και γενικά οικολογικά δρώμενα και έχουν να προτείνουν θέματα για συζήτηση και δράση.

Στόχοι

  • Η αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων της Μαγνησίας.
  • Η υποστήριξη των ενεργειών και στόχων του Πανελληνίου Δικτύου των Οικολογικών Οργανώσεων.
  • Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα οικολογικά προβλήματα.

Οικονομικοί πόροι

Οικονομικός πόρος της οργάνωσης είναι η οικονομική συνδρομή των μελών. Δεν έχουμε επιχορηγηθεί από το Κράτος, τη Νομαρχία ή τους Δήμους. Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία ελέγχεται από την Εφορία. Η οικονομική διαχείριση είναι στη διάθεση κάθε μέλους.

Συμμετοχή σε ανώτερα όργανα

Η ΠΠΜ είναι μέλος του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων και μέσω αυτού του Ευρωπαϊκού Γραφείου Περιβάλλοντος. Έχει συμμετάσχει στην καμπάνια για το πρασίνισμα της Συνθήκης του Άμστερνταμ, το Διεθνή Αφοπλισμό και στη συλλογή υπογραφών κατά της κατασκευής πυρηνικού εργοστασίου στο Ακούγιου της Τουρκίας κλπ.

Δεν είμαστε υπηρεσία

Πολίτες μάς ενημερώνουν για διάφορα προβλήματα ζητώντας τη συνδρομή μας. Ας γίνει κατανοητό ότι δεν είμαστε υπηρεσία αλλά μια εθελοντική οργάνωση που πηγάζει μέσα από την κοινωνία των πολιτών. Η δύναμη του πολίτη είναι η δύναμή μας. Στη σημερινή εποχή της άκρατης ιδιώτευσης, ο εθελοντισμός πρέπει πάλι να έρθει στο προσκήνιο και το ενδιαφέρον για το περιβάλλον να ξαναμπεί στη ζωή μας. Με την όξυνση των οικολογικών προβλημάτων, ο οικολογικός λόγος, πράξη και τρόπος ζωής είναι περισσότερο επίκαιρος από ποτέ. Η κοινωνία των πολιτών είμαστε όλοι εμείς και πρέπει όλοι μαζί να αγωνιζόμαστε για τις συλλογικές αξίες, όπως είναι η ποιότητα της ζωής μας, η κοινή μοίρα, η συνέχιση της ζωής. Η οικολογική δράση είναι υποχρέωση και δικαίωμα του καθενός μας.