ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΕΝ ΚΙΝΔΥΝΩ

Πογκρόμ κατά των δέντρων της πόλης του Βόλου έχει εξαπολύσει η Δημοτική Αρχή. Κανένας σεβασμός στο πράσινο, κανένας προγραμματισμός, καμία εφαρμογή κανόνων γεωπονικής δεν υπάρχει. Τα συνεργεία που έχουν αναλάβει το κλάδεμα, προφανώς εκτελώντας εντολές, πετσοκόβουν κυριολεκτικά τα δέντρα, παρά τις διαμαρτυρίες των πολιτών, που βλέπουν το πράσινο στη γειτονιά τους να καταστρέφεται. Και αναλογίζονται βέβαια ότι το καλοκαίρι δε θα έχουν πού να σταθούν.

Σε μια πόλη που έχει έντονο πρόβλημα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, το πράσινο είναι πολύτιμο, γιατί απορροφάει τους ρύπους και δίνει οξυγόνο και ζωή στους πολίτες. Αλλά τί να περιμένει κανείς από μια Δημοτική Αρχή η οποία έλαμψε δια της απουσίας της από τη σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια για την ατμοσφαιρική ρύπανση, στην οποία συμμετείχαν άπαντες οι φορείς της πόλης. Λες και η σύσκεψη αφορούσε άλλη πόλη και όχι το Βόλο.

Ενώ δεν έχουν φυτευτεί, τα δέντρα τα οποία είχε δεσμευτεί η Δημοτική Αρχή, παρά μόνο λουλουδάκια, τα οποία μπορεί μεν να είναι όμορφα αλλά δε λύνουν το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, καταστρέφεται το πράσινο που υπάρχει, με τα δέντρα κυριολεκτικά να πετσοκόβονται αντί να κλαδεύονται.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας καταγγέλλει την ανεύθυνη πολιτική της Δημοτικής Αρχής απέναντι στο πράσινο. Τη σαδιστική συμπεριφορά της απέναντι στα δέντρα της πόλης. Για το λόγο αυτό κυκλοφόρησε αφίσα στην πόλη με σχετικές φωτογραφίες. Καμία ελπίδα δεν έχουμε για την κατανόηση του προβλήματος. Οι άνθρωποι είναι αλλού!