Βόλος 22/04/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Τη Δευτέρα, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα του Δημαρχείου Βόλου, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Μπέος είναι υποχρεωμένος πλέον να πιει το “πικρό ποτήρι” για τη λήψη απόφασης, για την εγκατάσταση δεξαμενών αποθήκευσης LNG στον Παγασητικό. Όπως ο διάολος με το λιβάνι προσπάθησε να αποφύγει τη λήψη απόφασης στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, τις οποίες, χωρίς ντροπή, τορπίλισε μεθοδεύοντας τεχνητή έλλειψη απαρτίας, κρατώντας «στο σπίτι τους» τους Δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του! Στη συνεδρίαση της Δευτέρας όμως δεν υπάρχει πρόβλημα απαρτίας και πρέπει να αλλάξει πορεία. Θα επαναλάβει άραγε το ίδιο για να προκύψει μια, κατά τη γνώμη του, αποδυναμωμένη απόφαση; Το πιθανότερο σενάριο είναι να πει ότι δεν αποφασίζει ο Δήμος αλλά η Κυβέρνηση και επομένως δεν παίρνει θέση ο Δήμος Βόλου!Εκτός και αν η πλειοψηφία, που εκφράζεται από την παράταξή του, σηκώσει «λευκή σημαία». Οι άλλοι Δήμοι της Μαγνησίας, ακόμα και οι ΔήμοιΒελεστίνου και Ζαγοράς-Μουρεσίου, που δεν έχουν σχέση με τον Παγασητικό, έχουν πάρει αρνητική θέση για την επένδυση. Άραγε τί δεσμεύσεις έχει αναλάβει ο κ. Μπέος με τους επενδυτές;

Οι επιστημονικοί φορείς τοποθετήθηκαν χθες, για δεύτερη φορά, αρνητικά για την επένδυση αυτή.Η απομόνωση επομένως του ξενόφερτου Δημάρχου κ. Μπέου είναι δεδομένη.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας καλεί όλους τους πολίτες του Βόλου να δώσουν το παρόν τη Δευτέρα στις 11 το πρωί στην αίθουσα του Δημαρχείου Βόλου. Εκεί θα είμαστε όλοι, καθώς και οι φορείς της περιοχής μας.