ΕΦΣΥΝ 25/02/2014

Αιτία πολέμου η καύση σκουπιδιών

Ομόφωνη απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά, που ζητά την ακύρωση της άδειας που χορηγήθηκε στον «Τιτάνα».

Ομόφωνη απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά, που ζητά την ακύρωση της άδειας που χορηγήθηκε στον «Τιτάνα»

Του Νίκου Φωτόπουλου

«Κίνημα» Αυτοδιοίκησης – πολιτών ενάντια στο «Τιτάν». Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο Δήμος Παύλου Μελά, ύστερα από σύσκεψη της διαπαραταξιακής επιτροπής που ζητά ακύρωση της άδειας καύσης απορριμμάτων από τη γνωστή τσιμεντοβιομηχανία και συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη.

Η επιτροπή, που συνεδρίασε υπό τον δήμαρχο Διαμαντή Παπαδόπουλο, εξέφρασε ομόφωνα την αντίθεσή της στη χορήγηση άδειας καύσης απορριμμάτων στο «Τιτάν» και αποφάσισε:

• Να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

• Να ενημερώσει όλους τους φορείς και παράγοντες της πόλης (δημοτικά συμβούλια, βουλευτές, περιφερειάρχη και υποψήφιους περιφερειάρχες) δημιουργώντας ένα κίνημα πόλης, το οποίο θα αγωνιστεί για την ανατροπή της απόφασης Μανιάτη.

• Συνάντηση με όλους τους δημάρχους των Δυτικών Συνοικιών προκειμένου να σταθούν στο πλευρό των κατοίκων.

• Να ζητήσει από την ΠΕΔ και την ΚΕΔ να πάρουν ανάλογες αποφάσεις.

Ορισαν δικηγόρο

Στο μεταξύ, το δημοτικό συμβούλιο πήρε ομόφωνη απόφαση ενάντια στην καύση απορριμμάτων, ζητώντας την ακύρωση της άδειας που χορηγήθηκε στην τσιμεντοβιομηχανία. Ταυτόχρονα, με απόφαση της δημαρχιακής επιτροπής ο δήμος όρισε δικηγόρο και προχώρησε σε αίτηση θεραπείας για να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού. «Η διαμαρτυρία μας πρέπει να γίνει κίνημα πόλης, προκειμένου όλοι να ενημερωθούν, να πάρουν θέση και να μας συμπαρασταθούν. Δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση ο τόπος μας, ο δήμος μας, οι Δυτικές Συνοικίες, η Θεσσαλονίκη να γίνει τόπος καύσης σκουπιδιών, είτε λέγεται “Τιτάνας” είτε λέγεται οτιδήποτε άλλο. Θα προστατέψουμε το περιβάλλον της περιοχής και την υγεία των δημοτών στον Δήμο Παύλου Μελά, στις Δυτικές Συνοικίες. Η απόφαση αυτή είναι για μένα προσωπικά αλλά και για όλους μας casus belli. Ο δήμος θα συνεχίσει τον αγώνα αναλαμβάνοντας όλες τις πολιτικές και νομικές πρωτοβουλίες που απαιτούνται προκειμένου να ανατραπεί η απόφαση του ΥΠΕΚΑ», ανακοίνωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος.