ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

              Την Πέμπτη 14 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα, θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας επερώτηση της ΛΑΣ σχετικά με το θέμα της κατασκευής εγκαταστάσεων αποθήκευσης LNG στο λιμάνι του Βόλου. Για την επένδυση αυτή έχουν εκφραστεί αρνητικά, εκτός της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, οι επιστημονικοί φορείς της πόλης και άλλοι φορείς, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ με εξαίρεση το Δήμαρχο Βόλου κ. Μπέο και το Δ/Σ. του ΟΛΒ κ. Σωκράτη Αναγνώστου. Αρνητικό εμφανίζεται και το ΤΑΙΠΕΔ στο οποίο ανήκει το λιμάνι του Βόλου.

              Πρόκειται για μια επένδυση που θα θέσει σε κίνδυνο την πόλη του Βόλου (προχθες υπήρξε ατύχημα στις χερσαίες εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου του Δήμου Καβάλας), θα αλλοιώσει το τοπίο από το Βόλο προς τα Πευκάκια, ενώ θα θέσει σε κίνδυνο το ευαίσθητο οικοσύστημα του Παγασητικού.

              Οι φορείς και οι πολίτες του Βόλου πρέπει να παραστούν στη συζήτηση του θέματος αυτού στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για να εκφράσουν την άρνησή τους να γίνει ένα νέο Σεβέζο ο Βόλος.