ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Βόλος  24/02/2010

 

Προς: 1) Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο

2) Υπουργό Επικρατείας Παρά Τω Πρωθυπουργό κ. Χάρη Παμπούκη

3) Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου

4) Την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη

5) Την Υπουργό ΠΕΚΑ κα Τίνα Μπιρμπίλη

6) Τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο

 

Στο χθεσινό ημερήσιο τύπο δημοσιεύτηκε η πραγματοποίηση σύσκεψης, στην οποία συμμετείχατε και κατά τη διάρκεια της οποίας η Υπουργός Οικονομίας κα Λούκα Κατσέλη κατέθεσε λίστα επενδυτών για ενεργειακά και τουριστικά έργα, «αξίας άνω των 20 δισεκατομμυρίων».

Είναι γεγονός ότι η οικονομική συγκυρία της χώρας μας δημιουργεί μεγάλο άγχος, όχι μόνο στους Κυβερνητικούς παράγοντες, αλλά και σε μεγάλο μέρος των πολιτών. Είναι επίσης γεγονός ότι η χώρα μας έχει ανάγκη από επενδύσεις για την οικονομική της επιβίωση, δεδομένων και των αρνητικών διεθνών συνθηκών.

Θέλουμε όμως να επισημάνουμε ότι η κατάσταση της χώρας μας δεν πρέπει να μας οδηγήσει σε δρόμους που υποβαθμίζουν το περιβάλλον, το οποίο είναι γνωστό ότι αποτελεί το συγκριτικό μας πλεονέκτημα και το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο, που μπορούμε να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές.

Επομένως η όποια απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης προγραμματίζεται από την Κυβέρνηση, θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της την προστασία του περιβάλλοντος. Με το πνεύμα αυτό θα αντιμετωπίσει ο χώρος της μαχόμενης οικολογίας την όποια εξέλιξη στα θέματα που συζητήθηκαν στη εν λόγω σύσκεψη. Και θα αντισταθεί στην όποια προσπάθεια υποβάθμισης ή καταστροφής του περιβάλλοντος.

Αυτό φανταζόμαστε είναι και το πνεύμα της «πράσινης ανάπτυξης» την οποία επαγγελθήκατε και με βάση την οποία ψηφίστηκε η Κυβέρνησή σας από τον Ελληνικό λαό.