Βόλος 18/06/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

       Ο Υπουργός Περιβάλλοντος των Βιομηχάνων κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας επισκέφτηκε την πόλη της ρύπανσης, το Βόλο και δεν είχε ούτε πέντε λεπτά να αφιερώσει για να δει τις οικολογικές οργανώσεις και τους φορείς της πόλης, παρά μόνο για τους βιομηχάνους είχε χρόνο, στους οποίους μίλησε σε εκδήλωση σε χώρο του συγκροτήματος Τσαλαπάτα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο κ. Υπουργός, όπως και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας, απαγόρευσαν στα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας (ΠΠΜ), να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Δηλαδή στο Βόλο υπάρχουν πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας και face control! Και αυτό παρόλο που η ανακοίνωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών έγραφε πολύ καθαρά για «Ανοιχτή Εκδήλωση» (https://sbtse.gr/2022/06/17/%ce%b5%cf%84%ce%ae%cf%83%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-%cf%83%ce%b2%ce%b8%cf%83-4/).

Μια ομάδα αστυνομικών της ΟΠΚΕ σχημάτισε φράγμα στην είσοδο του πολυκέντρου Τσαλαπάτα και απαγόρευσε την είσοδο στα μέλη της ΠΠΜ. Κανένα αποτέλεσμα δεν είχαν οι διαβεβαιώσεις τους ότι δεν είχαν σκοπό να δημιουργήσουν οποιοδήποτε πρόβλημα. Παρόλα αυτά από τον κ. Σκρέκα και το Σύνδεσμο Βιομηχανιών δεν τους επιτράπηκε η είσοδος.

Έτσι λοιπόν έμεινε ένα σοβαρό στίγμα σε βάρος του Υπουργού κ. Σκρέκα. Επισκέφτηκε μια πόλη με σοβαρά οικολογικά προβλήματα και δεν έδωσε καμία σημασία σε αυτά. Δικαίως λοιπόν μπορεί να φέρει τον τίτλο: «Υπουργός Περιβάλλοντος των Βιομηχάνων»