Βόλος 05/05/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                 Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν υπάρχει ατμοσφαιρική ρύπανση στην πόλη του Βόλου. Είναι όλα καλά και οι φορείς και οι πολίτες που διαμαρτύρονται δεν ξέρουν τί τους γίνεται! Η ίδια η Περιφέρεια έχει κάνει τα πάντα, έχει ήσυχη τη συνείδησή της και δεν υπάρχει λόγος να βιάζεται για οτιδήποτε. Αντιμετωπίζει τα πράγματα με ένα ανατολίτικο τρόπο με σύνθημα το: «γιαβάς-γιαβάς» και δε βαριέσαι, οι ιθαγενείς εύκολα ξεχνάνε αυτά που τους υποσχόμαστε.

            Μόνο που η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας (ΠΠΜ) δεν ξεχνάει και θα υπενθυμίζει πάντα τις υποσχέσεις και τις αθετήσεις υποσχέσεων της Περιφέρειας. Έτσι λοιπόν στον τοπικό τύπο δημοσιεύτηκε, στις 20 Οκτωβρίου 2021, το εξής: «Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό συνολική εικόνα για τη δυσοσμία θα έχουμε όταν ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου η μελέτη του ΑΠΘ για τις οσμές στον Βόλο και γίνουν μετρήσεις στο έδαφος για τα βαρέα μέταλλα». Μελέτη βέβαια η οποία ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2020! Ήρθε το τέλος του χρόνου (2021) και ούτε είδαμε ούτε ακούσαμε τίποτα! Αντ’ αυτού στις 14 Φεβρουαρίου 2022 ανακοινώθηκε ότι: «δίνεται παράταση μέχρι τις 31-03-2022». Ε, καλά και αν παρήλθε και αυτή η προθεσμία και τελείωσε ακόμα και ο Απρίλιος τί έγινε; Η δυσοσμία και ο Περιφερειάρχης μας να είναι καλά και από υγεία…

Βέβαια ο Μάιος είναι ο μήνας των λουλουδιών. Είναι όμως καλύτερα να πηγαίνουμε εμείς στα λουλούδια αντί να μας τα φέρνουν συγγενείς και φίλοι και «ο νοών νοείτω»!

Μπορεί όμως να φταίει κάποιος ασβός για τις μυρωδιές.

Θα επανέλθουμε…

SONY DSC