Βόλος 06/04/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΒΟΛΟΣ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Η πολύ μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους του Βόλου, που πραγματοποιήθηκε χθες, με οργανωτή την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, έδειξε ότι οι πολίτες του Βόλου λένε ΟΧΙ στην καύση RDF και άλλων καρκινογόνων υλικών από την ΑΓΕΤ. Οι πολίτες στο σύνολό τους έχουν συνειδητοποιήσει τους κινδύνους που υπάρχουν για την υγεία τους. Γνωρίζουν επίσης την ανεπάρκεια των εγκαταστάσεων της ΑΓΕΤ να κάψει σκουπίδια ακίνδυνα για τους πολίτες. Οι φορείς που συμμετείχαν στην κινητοποίηση ήταν οι εξής: ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Μαγνησίας,, Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, ΠΕΕΚΠΕ, Εξωραϊστικός Σύλλογος Αστεριών Αγριάς, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Μαγνησίας, Δημοτικές Παρατάξεις ΜΑΖΙ για το Βόλο, και Επιλογή Ευθύνης και το Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας ζητάει και εκ μέρους των πολιτών που συμμετείχαν, αλλά και των φορέων, την άμεση σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Βόλο και τη λήψη απόφασης που θα είναι αρνητική για την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Απαιτεί δε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος να σεβαστεί την απόφαση της τοπικής κοινωνίας και να μην επιτρέψει την μετατροπή της πόλης του Βόλου σε ένα νέο Σεβέζο, όπου μια βιομηχανία στο βωμό του κέρδους θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών με τον καρκίνο να παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που ήδη έχει σήμερα. Η υγεία των πολιτών, για την όποια κυβέρνηση, πρέπει να είναι πάνω από τα κέρδη των ιδιωτών.

Οι πολίτες που διαδήλωσαν χθες, αλλά ακόμα και αυτοί που δεν μπόρεσαν, είναι αποφασισμένοι να προασπίσουν την υγεία τους κλιμακώνοντας τον αγώνα με όσα μέσα διαθέτουν, έχοντας το δίκιο με το μέρος τους. Η κοινωνία του Βόλου λέει όχι στον καρκίνο και θα παλέψει γι’ αυτό.