Βόλος 23/09/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενώ αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, η πόλη του Βόλου δείχνει να είναι πάλι ανοχύρωτη από τις πλημμύρες, 15 μέρες μετά τις τραγικές καταστάσεις που βιώσαμε. Στον Κραυσιδωνα, τον Ξηριά και την τάφρο του Αναύρου, δυστυχώς κατόπιν εορτής, μαζεύονται κάποια φερτά υλικά. Αυτό όμως έπρεπε να είχε γίνει έγκαιρα. Πριν χαθούν περιουσίες που δύσκολα δημιουργούνται.

Μέσα σε λίγες μέρες όμως αποκαλύφθηκε η αιτία των πλημμυρών που κατέστρεψαν πολλές συνοικίες της πόλης μας αλλά και τις υποδομές  της.

Οι φωτογραφίες τα δείχνουν όλα.

Αν η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε επιδοθεί σε έργα βιτρίνας, ο Δήμος Βόλου όφειλε να παρέμβει. Ο νόμος του δίνει το δικαίωμα να υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις με την Περιφέρεια και να αναλάβει την εκτέλεση καθαρισμού των ρεμάτων. Τώρα πλέον, πάνω στα συντρίμμια, μπορεί να φωτογραφίζονται με κουβάδες και μάνικες, όμως  δεν μπορούν να ξεπλύνουν τις διαχρονικές  εγκληματικές τους ευθύνες.

Άναυρος                                                                         Ξηριάς                                                                     Κραυσίδωνας