Παρακαλούμε αναμεταδώστε το με e-mail και Facebook

Εάν το επιθυμείτε σας προτείνουμε να φορέσετε μαύρα ρούχα και σκούρα γυαλιά την Τετάρτη στη συγκέντρωση και πορεία

Ήδη αρκετοί φορείς έχουν δηλώσει συμμετοχή. Δάσκαλοι και καθηγητές έχουν στάση εργασίας.

 

Βόλος 04/04/2017

Να σταματήσουμε το έγκλημα σε βάρος της υγείας μας

Οι πολίτες του Βόλου πρέπει αύριο Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στην Πλατεία Ελευθερίας, να πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ στο έγκλημα σε βάρος της υγείας τους και της υγείας των παιδιών τους. Το πολυτιμότερο αγαθό, η υγεία, δεν επιτρέπεται να θυσιάζεται για το κέρδος μιας ιδιωτικής εταιρείας, της ΑΓΕΤ, η οποία θα καίει σκουπίδια σκορπίζοντας τον καρκίνο σε μια πόλη 150.000 κατοίκων, η οποία έχει ήδη αυξημένα κρούσματα της επάρατης νόσου.

Οι κάτοικοι των Αστεριών, της Αγριάς, του Βόλου και του Πηλίου, πρέπει αύριο στις 12 το μεσημέρι να δώσουν το παρόν στη συγκέντρωση. Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε το έγκλημα και θα συνεχίσουμε μέχρι την τελική δικαίωση.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε ένα κράτος το οποίο επέτρεψε να καούν 15.000 τόνοι RDF(σκουπιδιών) το 2015 και ποιος ξέρει πόσοι το 2016, στις ακατάλληλες εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ. Ποιός μας λέει ότι η αύξηση κρουσμάτων καρκίνου δεν σχετίζονται με αυτό; Και ο καθένας αντιλαμβάνεται τι θα συμβεί αν οι 15.000 τόνοι γίνουν 200.0000! Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε ένα κράτος που πρώτα έδωσε την άδεια και μετά κάνει έλεγχο στις εγκαταστάσεις, ενώ δεν έχει ανακοινώσει ακόμα καμία ποινή για τη μέχρι τώρα καύση RDF.

Καλούμε τους φορείς, τα κόμματα, τους βουλευτές και τις δημοτικές παρατάξεις, που δεν έχουν δηλώσει ακόμα συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στα μέλη τους και την κοινωνία του Βόλου. Κανένα μαγαζί δεν θα σωθεί με 2 ώρες επιπλέον δουλειά. Καμία εταιρεία ή γραφείο ή επιστημονική ενασχόληση δεν πρόκειται να χαθεί από δύο ώρες αποχής. Όλοι πρέπει να βρεθούν στη συγκέντρωση της Πλατείας Ελευθερίας. Ήδη αρκετοί φορείς εξήγγειλαν στάση εργασίας. Περιμένουμε και τους υπόλοιπους. Αλλά και οι ίδιοι οι καταστηματάρχες, δημόσιοι υπάλληλοι, επιστήμονες εργαζόμενοι κλπ. να βρουν τον τρόπο να συμμετάσχουν, έστω και αν ο φορέας που τους εκπροσωπεί διστάζει να το πράξει. Γιατί η υγεία είναι πάνω από όλα.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους γονείς, οι οποίοι τόσο φροντίζουν τα παιδιά τους πηγαίνοντάς τους στα μαθήματα, στα γυμναστήρια κλπ. Τους ενδιαφέρει η υγεία των παιδιών τους; Προφανώς ναι. Πρέπει λοιπόν, για χάρη των παιδιών τους, να βρεθούν στη συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας.

Η καύση RDFεκλύει ιδιαίτερα επικίνδυνες, καρκινογόνες ουσίες, δηλαδή διοξίνες, φουράνια, πτητικό υδράργυρο και θάλειο. Ευθέως επομένως υπονομεύεται η υγεία μας. Αν δε η ΑΓΕΤ αρχίσει να καίει 200.000 τόνους σκουπίδια, θα ακολουθήσουν και άλλες βιομηχανίες.

Θα συμμετάσχουμε λοιπόν αύριο στη σιωπηλή και ειρηνική συγκέντρωση, χωρίς πανό, χωρίς φωνές, σαν την κηδεία που μας ετοιμάζουν.

Δε θα επιτρέψουμε η περιοχή μας να γίνει σκουπιδότοπος της Ευρώπης.

Δε θα επιτρέψουμε η όμορφη πόλη μας να γίνει κόλαση.

Θα δώσουμε δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση.