ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΟΥΡΠΗΣ – KI.ΠΟ.Σ.

370 08  Σούρπη Μαγνησίας, email: kipos2008@gmail.com

 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

                     Γαζή 216, 382 22 Βόλος, email: ppmvolos1977@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προβοκατόρικο και απολύτως ανυπόστατο ήταν το κύριο άρθρο της Κυριακάτικης εφημερίδας «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» (χθες 22/05/2022) με τίτλο «Ξαναχτύπησαν οι “θεματοφύλακες”» και υπέρτιτλο: «ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΗΣ ΣΤΟΝ ΑΛΜΥΡΟ». Μια εφημερίδα που σέβεται τον εαυτό της και τους αναγνώστες της οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες της και να μην παραπλανά την κοινή γνώμη. Σύμφωνα με την εφημερίδα: «Τραμπουκισμοί σε συνεργείο ιδιωτικής εταιρείας, που έχει μισθώσει κτήμα της Μητρόπολης στις Νηες – Εμφανίστηκαν «αυτόκλητοι» προστάτες του δημοσίου, επικαλούνταν το Σύνταγμα και απαιτούσαν από την Αστυνομία να τους συλλάβει» και «Είχε προηγηθεί καταγγελία, που έγινε από δύο άτομα, τα οποία αυτοαποκαλούνται ως «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού» (βλ. και https://www.taxydromos.gr/Topika/451716-xanaxtyphsan-oi-thematofylakes-se-varos-ergatwn-ghs-ston-almyro.html).

            Η αλήθεια είναι ότι τα δύο άτομα, που πράγματι έκαναν την καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, ουδέποτε δήλωσαν «θεματοφύλακες του Συντάγματος», εκπροσωπούσαν οικολογικές οργανώσεις και συγκεκριμένα την «Κίνηση Πολιτών Σούρπης» και την «Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας» οι οποίες πρόσφατα δικαιώθηκαν σε πολύχρονο αγώνα, κατοχυρώνοντας υπέρ του Δημοσίου, τελεσίδικα, έκταση περίπου 850 στρεμμάτων στην περιοχή Νηες της Σούρπης η οποία είχε πουληθεί από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος στην εταιρεία «Golfing Developments Α.Ε.»

            Η αλήθεια επίσης είναι ότι στο επίμαχο σημείο δεν υπήρχαν «εργάτες γης» αλλά μόνο ο φερόμενος ως ενοικιαστής έκτασης ο οποίος μετέφερε μηχανήματα για να αρχίσουν ψεκασμοί (σημ. άρχισαν σήμερα και τους σταμάτησε το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού).

Η αλήθεια είναι, προφανώς, ότι ούτε τραμπουκισμοί, προπηλακισμοί, ύβρεις ή απειλές υπήρξαν. Όλα έγιναν παρουσία αστυνομικών.

            Δεν είναι η πρώτη φορά που η εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, εδώ και χρόνια, η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας δεν στέλνει καμία ενημέρωση και κανένα δελτίο τύπου στην εφημερίδα αυτή.

            Ο «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» όφειλε να διασταυρώσει τις πληροφορίες του, αν και είναι φανερές από το άρθρο οι προθέσεις του, να δυσφημίσει τα άτομα που ενήργησαν προασπίζοντας τα συμφέροντα του δημοσίου, εκπροσωπώντας οικολογικές οργανώσεις, αν και δεν τα κατονομάζει.

Οικολογικές οργανώσεις που χάρη στον αγώνα τους η επίμαχη έκταση στις Νηες κατοχυρώθηκε υπέρ του Δημοσίου, προς θλίψη βέβαια του «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ».

 

Γιώργος Παπανικολόπουλος για την Κίνηση Πολιτών Σούρπης – ΚΙΠΟΣ

 

Κώστας Βολιώτης για την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας