Βόλος 21/02/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με περισσότερη δημοκρατία στο Βόλο… πεθαίνεις

Σε ένα κρεσέντο «δημοκρατίας» ο Δήμαρχος Βόλου κ. Μπέος απέρριψε την πρόταση για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να συζητηθεί το φλέγον θέμα της εγκατάστασης μονάδας αποθήκευσης LNG στον Παγασητικό, για το οποίο έχουν ταχθεί ενάντια όλοι οι φορείς, ο Περιφερειάρχης και βουλευτές (πλην ενός) της περιοχής μας. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι αυτός πρώτος «αγκάλιασε», παρέα με τον κ. Σ. Αναγνώστου του ΟΛΒ, τους επενδυτές, οργανώνοντας σχετική φιέστα στο Δημαρχείο, όπου και απείλησε μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας (ΠΠΜ) ότι «θα τους κάνει μαύρους στο ξύλο»! Με περισσότερη «δημοκρατία» πεθαίνεις στην πόλη του Βόλου.

Και τί είπε στο μονόλογό του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο «δημοκράτης» Δήμαρχός μας; Επένδυση να ‘ναι κι ότι να ‘ναι. Δηλαδή επενδυτής να είναι και ας κάνει ότι του γουστάρει. Όπως έχει πει και το αμίμητο: «η ΑΓΕΤ μπορεί να καίει ότι γουστάρει». Και δεν έχουν ανάγκη τα πνευμόνια των πολιτών του Βόλου. Βέβαια το ότι είπε το «επένδυσε» με τήρηση περιβαλλοντικών όρων και προστασία του περιβάλλοντος. Πιστεύουμε ότι όλοι οι πολίτες έχουν εμπειρία από τη συνέπεια της τήρησης όλων αυτών, αφού εδώ είναι Βαλκάνια και όχι π.χ. Γερμανία ή Αμερική.

Τι γνώση όμως για έχει ένας ξενόφερτος Δήμαρχος για τα προβλήματα που έχει παρουσιάσει στο παρελθόν το ευαίσθητο οικοσύστημα του Παγασητικού, που ανάγκαζαν τότε τους Βολιώτες να «εκστρατεύουν» στο Αιγαίο για να κάνουν ένα μπάνιο. Αυτός ήταν αλλού. Όπως αλλού θα είναι αν τελικά γίνει η επένδυση LNG στον Παγασητικό με τις αναμενόμενες συνέπειες. Αυτός θα είναι μια χαρά και ας υποστούν οι «ιθαγενείς» τις συνέπειες της πολιτικής του. Αρκεί προς το παρόν να έχουν δυο τρεις φορές το χρόνο μερικά κοψίδια ή σαρακοστιανά, οι «ιθαγενείς», για να ξαναψηφίσουν το μεγάλο ηγέτη της πόλης μας.