Βόλος 28/10/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαμαρτύρεται ο Δήμαρχος Βόλου κ. Μπέος για την απόφαση της Δικαιοσύνης να σταματήσει το ξεκλήρισμα των δέντρων του Κραυσίνδωνα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Περιφερειακή Αρχή της οποίας διανύει τις τελευταίες της μέρες και παρόλα αυτά λαμβάνει σοβαρές αποφάσεις χωρίς να ζητάει τη γνώμη του νέου Περιφερειάρχη.

Και ποιος είναι ο Δήμαρχος που διαμαρτύρεται; Αυτός που ενώ ο Βόλος ήταν γεμάτος λάσπες και σκόνη (ακόμα είναι) έκανε διακοπές είτε στη Σκιάθο, είτε στο Άγιο Όρος, είτε στο… Γιοχάνεσμπουργκ! Ο Δήμαρχος αλλά και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη που όταν η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, πριν τον Elias, προειδοποιούσε για το πρόβλημα που θα εμφάνιζαν οι χείμαρροι από τις φερτές ύλες, σε ενδεχόμενη νέα νεροποντή, δεν έκαναν τίποτα. Ο Δήμαρχος της πόλης με το λιγότερο πράσινο σε όλη της Ελλάδα (λιγότερο από 4,5%). Ο Δήμαρχος που επί εννέα χρόνια έχει κατακρεουργήσει τα δέντρα της πόλης του Βόλου, χωρίς να έχει φυτέψει ούτε ένα και χωρίς να απαντάει πού πηγαίνει η ξυλεία από το κόψιμο αυτών των δέντρων. Το ίδιο φυσικά περιμένουμε να κάνει και η κ. Κολυνδρίνη, που ήδη ξεκλήρισε τα δέντρα του Κραυσίνδωνα, του Βρύχωνα κλπ,, αιωνόβια δέντρα, χωρίς μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, για τόσο εκτεταμένη επέμβαση στο περιβάλλον και χωρίς έστω μια τεχνική μελέτη. Ακόμα και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός δήλωσε άγνοια για την κοπή των δέντρων!

Δεν φταίνε τα δέντρα, τα οποία είναι χρήσιμα αφού συγκρατούν τα πρανή και τις φερτές ύλες των χειμάρρων. Φταίνε τα μπαζωμένα ακόμα ρέματα της περιοχής μας που περιμένουν και περιμένουμε, τη νέα καταστροφή.

Δυστυχώς, με αυτούς πρέπει να περιμένουμε τα χειρότερα.