Βόλος 02/03/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας (ΠΠΜ) εκφράζει την ανησυχία της για τον πόλεμο που εξελίσσεται στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στους αμάχους και τη διεθνή σκηνή.
Ανεξάρτητα από τις επιμέρους απόψεις των μελών της ΠΠΜ για τον πόλεμο αυτό, τις αιτίες και τις συνέπειες, η ΠΠΜ θέλει να καταγγείλει την απαράδεκτη η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να φιμώσει το βραβευμένο Ρωσικό κανάλι Russia Today (RT) από το ζωντανό του πρόγραμμα στον λογαριασμό του στο you tube. Αυτό σημαίνει φίμωση της πλουραλιστικής πληροφόρησης για να μη μαθαίνουν σφαιρικά οι πολίτες τα συμβαίνοντα στην Ουκρανία.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η πληροφόρηση υφίσταται bulling. Έχει προηγηθεί και συνεχίζεται κάτι αντίστοιχο με το WikiLeaks του Julian Assange που αποκάλυψε τα «άπλυτα» της Αμερικής και έχει υποχρεωθεί να είναι φυλακισμένος επί πολλά χρόνια τώρα.

Η ΠΠΜ καταγγέλλει τη λογοκρισία που επιβάλλεται στην πληροφόρηση και ζητάει να επιτρέψουν στους πολίτες να πληροφορούνται τις απόψεις όλων των πλευρών.