Βόλος 15/09/2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας καταδικάζει την άσκηση βίας εργαζόμενων της ΑΓΕΤ κατά της Επιτροπής Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Η ταύτιση εργαζόμενων με την εργοδοσία είναι ταξικά απαράδεκτη και μάλιστα όταν οι ενέργειες της εργοδοσίας υπονομεύουν και τη δική τους υγεία.
Τα καράβια με τα αγνώστου προέλευσης και σύστασης σκουπίδια που μεταφέρονται συνεχώς προς καύση στην ΑΓΕΤ, ένα εργοστάσιο μέσα στην πόλη του Βόλου και με απαρχαιωμένη τεχνολογία, δημιουργούν κινδύνους για τους πολίτες και κυρίως τα μικρά παιδιά με τις διοξίνες, τα φουράνια, τα βαρέα μέταλλα και τις άλλες καρκινογόνες ουσίες που εκλύονται.
Οι αρχές, αφού έδωσαν την άδεια στην ΑΓΕΤ να καίει σκουπίδια, παρόλο που ο Βόλος έχει αυξημένα κρούσματα καρκίνου, και η μυρωδιά καμένου πλαστικού είναι διάχυτη στην πόλη, κωφεύουν μπροστά στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες φορέων και πολιτών. Μόνο όμως ο αγώνας των πολιτών θα προστατέψει την υγεία τους. Ας το έχουν υπόψη τους όλοι και κυρίως όσοι έχουν μικρά παιδιά.