ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Η θέση μας για το Δήμο Βόλου και το θέμα της ΑΓΕΤ

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας δεν έχει αυταπάτες για τις προθέσεις, τις επιδιώξεις και τους ελιγμούς της Δημοτικής Αρχής Βόλου. Θεωρεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, έστω και αν δεν έλαβε ομόφωνη απόφαση, έστειλε το μήνυμα, ότι η πόλη του Βόλου λέει όχι στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Το νέο όμως δεν ήταν η θέση της αντιπολίτευσης, αλλά η αλλαγή στάσης της Δημοτικής Αρχής, η οποία ουσιαστικά για πρώτη φορά, είπε ότι είναι αντίθετη με την καύση RDF, SRFκαι petcock από την ΑΓΕΤ, όταν ήταν απούσα από τους αγώνες των πολιτών και των φορέων όλο το προηγούμενο διάστημα. Γνωρίζουμε ότι αυτή η αλλαγή στάσης οφείλεται στο γεγονός ότι το κύριο ενδιαφέρον της είναι η κατασκευή του εργοστασίου παραγωγής SRF στο ΧΥΤΑ Βόλου, το οποίο έχει προϋπολογισμό πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία που ξεκίνησε, και συνεχίζει, τον αγώνα για την προστασία της υγείας των πολιτών, γνωρίζει ότι αντίπαλος στον αγώνα αυτό είναι το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ και η πολιτική ηγεσία που αποφάσισε την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του εργοστασίου. Δεν επιθυμεί να κλείσει το εργοστάσιο, αλλά όπως έχει πει και ο Περιφερειάρχης κύριος Αγοραστός: «δεν πρέπει να πεθάνει η πόλη για να δουλεύει το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ».

Το Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας ήταν αποτέλεσμα των αγώνων των πολιτών και η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας μετράει μηνύσεις της Δημοτικής Αρχής εναντίον μελών της. Σημειώνει δε ότι με την επανεμφάνιση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δημάρχου κ. Μπέου, εμφανίστηκαν και καμιά τριανταριά φουσκωτοί, οι οποίοι, είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι ήρθαν στο Δημοτικό Συμβούλιο από το μεγάλο ενδιαφέρον τους για την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ!!!

Η συμμετοχή της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας στο συμβολικό αποκλεισμό της ΑΓΕΤ από τη Δημοτική Αρχή, την περασμένη Τρίτη, ήταν ακόλουθη στην μέχρι τότε θέση όλων, που ζητούσαν να μπει μπροστά η Δημοτική Αρχή Βόλου στον αγώνα των πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Όσον δε αφορά την κριτική του ΚΚΕ για τη στάση μας, ας κάνει την αυτοκριτική του για τη δική του στάση στο δεύτερο γύρο των τελευταίων Δημοτικών εκλογών, που έφεραν στην ηγεσία του Δήμου τον κ. Μπέο και μετά να κάνει κριτική για τη στάση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας.