Βόλος 10/06/2021
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με δηλώσεις που έκανε στο τηλεοπτικό κανάλι ASTRA, χθες Τετάρτη 9/6/2021, ο πρώην αν. υπουργός Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σ. Φάμελλος, ισχυρίστηκε ότι «η καύση RDF πρέπει να θεωρείται ως «ευλογία» για την τοπική κοινωνία»!!! Η θρασύτατη αυτή δήλωση σε μια κοινωνία που μαστίζεται από πρόωρους θανάτους και έντονη αέρια ρύπανση, θα έπρεπε ήδη να έχει καταδικαστεί από το ίδιο του το κόμμα. Η προσπάθεια του υπεύθυνου του Τομέα Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φάμελλου, να συγκρίνει την καύση πλαστικών με την καύση πετ κοκ, το οποίο είναι επίσης τοξικό και καρκινογόνο απόβλητο, αποτελεί μια ακόμη υπηρεσία προς την ΑΓΕΤ και τους τσιμεντοβιομηχάνους.
Το κίνημα κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, έχει με ξεκάθαρο τρόπο τοποθετηθεί και ενάντια στη χρήση του πετ κοκ. Έχει προτείνει ως μόνη προσωρινή λύση την καύση φυσικού αερίου, μέχρι την μεταφορά του εργοστασίου μακριά από την πόλη του Βόλου. Η μόνη «ευλογία», από τη σκληρή αυτή πραγματικότητα, είναι η κερδοφορία των πολυεθνικών ομίλων και των εργολάβων που λυμαίνονται το χώρο, για την οποία προφανώς είναι περήφανος ο «σοσιαλιστής» κ. Φάμελλος, ο οποίος συμπεριφέρθηκε ως εντεταλμένος υπάλληλος των τσιμεντοβιομηχάνων, όταν,  λίγες μόνο ημέρες πριν την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, στις αρχές Ιουλίου του 2019, κατάργησε, με την υπογραφή του, τη μοναδική δυνατότητα της τοπικής κοινωνίας να ελέγχει τη λειτουργία του εργοστασίου της ΑΓΕΤ. Με την τότε απόφασή του, η συγκρότηση τοπικής Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου έγινε παρελθόν. Καθόλου όμως δεν απαλλάσσεται από τις ευθύνες του ο κ. Φάμελλος, έστω και αν οι διάδοχοί του, Χατζηδάκης και Σκρέκας, αποδεικνύονται χειρότεροι.
Οι Βολιώτες γνωρίζουν ότι με δική του απόφαση, το 2017, δόθηκε η δυνατότητα στους εργολάβους της ιταλικής μαφίας να μεταφέρουν τα απόβλητα τους στο Βόλο για να καούν, με επιδότηση της ΑΓΕΤ και με συνέπειες στην τοπική κοινωνία. Με υπογραφή του δόθηκε η δυνατότητα παρέκκλισης στις εκπομπές διοξειδίου του θείου και ολικού ενεργού άνθρακα στο εργοστάσιο που λειτουργεί μέσα στην καρδιά της πόλης του Βόλου. Οι υποσχέσεις του προς τους τοπικούς επιστημονικούς φορείς, για επίσκεψη στο Βόλο για να συζητηθούν τα προβλήματα με την ΑΓΕΤ, αποδείχθηκαν ψεύτικες, ενώ η «απόδρασή» του από την πίσω πόρτα του υπουργείου σε επισκέψεις διαμαρτυρίας Βολιωτών, χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο και αποδεικνύουν την πολιτική αγυρτεία στο απόγειο της, στο πρόσωπο του κ. Φάμελλου.