ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας συγχαίρει την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου και τον Πρόεδρό της κ. Νίκο Μόσχο για την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητα με την οποία αντιμετωπίζουν το ζήτημα των αυθαίρετων κατασκευών σε πεζόδρομους κλπ. της πόλης του Βόλου. Το κακό είχε παραγίνει και η αυθαιρεσία είχε ξεφύγει από κάθε όριο και κανονισμό. Οι πεζόδρομοι, τα πεζοδρόμια και η παραλία ανήκουν πρώτα και κύρια στους πολίτες που έχουν το δικαίωμα να κινούνται ανεμπόδιστα σε αυτά.
Κάθε αυθαιρετών καταστηματάρχης καταλαμβάνει όσο κοινόχρηστο χώρο θέλει, μην υπολογίζοντας καμία αρχή και καμία κανονιστική απόφαση.
Η κατάληψη δημόσιου χώρου εμπεριέχει και το στοιχείο του αθέμιτου ανταγωνισμού, αφού κάποιος νοικιάζει ένα μικρό χώρο και στη συνέχεια τον επεκτείνει στο πεζοδρόμιο ή στον πεζόδρομο κατά πολλαπλάσια έκταση. Την ίδια στιγμή κάποιος άλλος, έχοντας νοικιάσει μεγαλύτερο χώρο, δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Την ίδια στιγμή επίσης πολλά καταστήματα μένουν ξενοίκιαστα ενώ θα μπορούσαν να δώσουν κάποιο εισόδημα στους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι μάλιστα πληρώνουν χαράτσια.
Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας θεωρεί θετικό μέτρο την κατάληψη χώρου μόνο προς την πλευρά του καταστήματος, όπου αυτό είναι εφικτό, ώστε από την άλλη πλευρά να μείνει περισσότερος ελεύθερος χώρος για την κυκλοφορία των πεζών. Το μέτρο αυτό θα αντιμετωπίσει εν μέρει και τη μεγάλη επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων σε κάθε επιχείρηση.
Ελπίζουμε ότι ο Δήμος Βόλου θα συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα την απελευθέρωση των κοινόχρηστων χώρων της πόλης.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Γιάννης Γερόπουλος Κώστας Βολιώτης