Βόλος 12/02/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άλλη μια αθώωση πολιτών

Χθες Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 εκδικάστηκε μήνυση που είχε καταθέσει, το Νοέμβριο του 2017, η δημοτική αρχή του κ. Μπέου ενάντια στους  πρώην δημοτικούς συμβούλους Ελένη Ανδρέου, Κώστα Γαργάλα, Φώτη Λαμπρινίδη και Θωμά Κλιμόπουλο, καθώς και στο μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας (ΠΠΜ), Στέλιο Λημνιό.

Η μήνυση κατατέθηκε από τον κ. Μάλαματίνη, τότε αντιδήμαρχο πρασίνου, με τις κατηγορίες της εξύβρισης και άσκησης βίας στον  ίδιο, όταν εκατοντάδες περίοικοι εμπόδισαν την κοπή δένδρων για την μετατροπή της οδού Καραμπατζακη σε δρόμο διαμπερούς και ταχείας κυκλοφορίας!

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι διέπραξαν πράξεις βίας και χαρακτήρισαν ως ψευδείς τις καταγγελίες του κ. Μάλαματίνη, αφού την ώρα που αυτός ισχυρίστηκε ότι έλαβαν χώρα τα εις βάρος του επεισόδια, ο ίδιος βρισκόταν σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου!

Επίσης απέδειξαν ότι τα έργα που επιχείρησε να κάνει τότε ο Δήμος Βόλου, ήταν χωρίς τις απαραίτητες μελέτες, πράγμα που οδήγησε στην ακύρωση των τότε αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Έτσι ο Δήμος αναγκάστηκε να προβεί σε «νόμιμες» πλέον διαδικασίες, που οδήγησαν στη σημερινή τους μορφή, τους δύο παρόχθιους δρόμους Καραμπατζάκη και Ζάχου η οποία όμως θα κριθεί οριστικά από αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ.

Το δικαστήριο δεν πείστηκε για την ενοχή των κατηγορούμενων, παρά την επίμονη στοχοποίηση του Στ. Λημνιού από τον κ. Σινέλη, συνήγορο  του κ. Μάλαματίνη,  ο οποίος προσπάθησε να παραποιήσει προκλητικά την απολογία του, οπότε και τους αθώωσε.

Αυτή ήταν μια ακόμη δικαίωση ενεργών πολιτών που στοχοποιεί η Δημοτική Αρχή του κ. Μπέου.

Ακολουθεί στις 25 Φεβρουαρίου νέα δίκη με τρεις, αυτή τη φορά, κατηγορούμενους και πάλι από μηνύσεις της Δημοτικής Αρχής του κ. Μπέου. Αυτή τη φορά οι κατηγορίες είναι διατάραξη οικιακής ειρήνης και διακοπή συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Νοέμβριο του 2017 και το Φεβρουάριο του 2018, όταν εκατοντάδες πολίτες κατέκλυσαν την αίθουσα του Δ. Συμβουλίου και ζητούσαν να συζητηθεί το φλέγον θέμα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ αλλά και ο σχεδιασμός του Δήμου Βόλου για κατασκευή εργοστασίου παραγωγής SRF από σκουπίδια.

Η ΠΠΜ παρακολουθεί το σίριαλ των δικών μιας Δημοτικής Αρχής η οποία περνάει τον καιρό της στα δικαστήρια μηνύοντας, ακόμα και ψευδώς, πολίτες. Το γεγονός αυτό δεν έχει προηγούμενο, όχι μόνο στο Βόλο αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο Δήμο της Ελλάδας. Είναι φανερός ο στόχος της, να ταλαιπωρήσει τους πολίτες ώστε να μην αντιδρούν σε όποια απόφασή της, όσο παράλογη και προκλητική και αν είναι αυτή. Και όλα αυτά τα κάνει με «άβλη» οικονομική επιβάρυνση αφού τους δικηγόρους που παρίστανται τους πληρώνει ο Δήμος Βόλου, δηλαδή εμείς οι πολίτες!