Βόλος 21/01/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας (ΠΠΜ) διαπιστώνει ότι ο πολυεθνικός κολοσσός τσιμέντου LafargeHolcim έχει επιδοθεί σε μπαράζ διαφημίσεων στα Ελληνικά ΜΜΕ και σε greenwashing «φιλανθρωπίες» τόσο, που μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι άλλο μας περιμένει.
Τι τσιμεντένια «πάρκα τσέπης» παρουσιάζουν όλο υπερηφάνεια οι εκπρόσωποι της εταιρίας, τι διαφημίσεις για τα νέα «οικολογικά» προϊόντα με γνώμονα τον άνθρωπο, τι νέες αίθουσες σχολείων, τι παιδικές χαρές, τι μονοπάτια, τι υποσχέσεις για βοήθεια στους Μελισσοκόμους της Εύβοιας… Δυστυχώς ενίοτε με «διαφημιστές» πολιτικά πρόσωπα που δεν ντρέπονται να συναγελάζονται επί τούτου με ρυπογόνες βιομηχανίες.
Μόνο που: Τα «πάρκα τσέπης» είναι η «στάχτη στα μάτια» αν λάβουμε υπόψη τις ρυπογόνες ουσίες που «παρέχει» απλόχερα στις πόλεις που δραστηριοποιείται, από το Βόλο μέχρι τη Νέα Υόρκη.
Η «οικολογική» σήμανση στα σακιά της πόσο οικολογική είναι: 1. Αν περιέχει τοξική τέφρα από την καύση σκουπιδιών, για την οποία έχει επανειλημμένα ερωτηθεί από την ΠΠΜ χωρίς ποτέ να έχει απαντήσει  και 2. Αν είναι παραπλανητικό το αφήγημα περί έκλυσης μηδενικών CO2 ρύπων μέσω της διαδικασίας της καύσης απορριμμάτων αφού έχει ήδη ακυρωθεί, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έχει αυξηθεί κατακόρυφα το διοξείδιο του άνθρακα λόγω της αποτέφρωσης απορριμμάτων.
Και πόσα άλλα να θυμηθούμε… Και βέβαια οι οικονομικοί της απολογισμοί είναι θριαμβευτικοί μετά τη φαεινή ιδέα της καύσης ως προσοδοφόρο είδος ενέργειας.
Άραγε σε πόσες άλλες ενέργειες θα προβεί για να ξεπλύνει τη μοναδική της αλήθεια, που είναι μία: «το ΚΕΡΔΟΣ uber alles»!