Βόλος 29/09/2021
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή την παρουσία των μελών της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας (ΠΠΜ) στα Δικαστήρια του Βόλου,λόγω της μήνυσης που έχει κατατεθεί από τη Δημοτική Αρχή του κ. Μπέου σε πολίτες όταν πριν από καιρό είχαν αντιδράσει στα σχέδια καταστροφής του γραμμικού πάρκου της οδού Καραμπατζάκη, αναρτήθηκε στα κάγκελα των Δικαστηρίων πανό της ΠΠΜ σχετικά με το θέμα της δημιουργίας σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο λιμάνι του Βόλου.
Στη συνέχεια το πανό αυτό αναρτήθηκε στα κάγκελα του Οργανισμού Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ). Το πανό έγραφε «ΟΧΙ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΥΓΡΟΥ Φ. ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ», «Ο ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΣΙΚΟΣ», «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ»
Στη συνέχεια τα μέλη της ΠΠΜ συναντήθηκαν, για το θέμα αυτό, με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΒ κ. Σωκράτη Αναγνώστου. Ο κ. Αναγνώστου τους διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία άδεια για τέτοιες εγκαταστάσεις αν νωρίτερα δεν έχουν εξασφαλιστεί όλες οι απαιτούμενες άδειες και δεν έχει εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου.