Βόλος 01/07/2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με τις γνωστές εξυπνακίστικες «πλακίτσες» απάντησε ο Δήμος Βόλου σε όσους τον κατηγορούν για το «έργο», το σχεδόν μηδενικό, στην πόλη του Βόλου. Είναι ο εύκολος δρόμος όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα. Κανείς δε μίλησε για το «βάρος» και το «εκτόπισμα» της Δημοτικής Αρχής. Ούτε για τη «φιλοξενία» του επικεφαλής της σε «ευαγή κρατικά ιδρύματα», αλλά και τη φιλοξενία του σε ιδιωτικά, την εποχή της καραντίνας, λόγω κορωνοϊού, όταν οι πολίτες του Βόλου ασφυκτιούσαν από την έλλειψη κοινόχρηστων χώρων.
Αλλά ποιο έργο να προβάλουν; Υπάρχει; Να πουν για τα εκατοντάδες κομμένα δέντρα και πρόσφατα στην εκκλησία Ανάληψη, που «ανελήφθησαν» και αυτά για να χαίρονται τα παιδάκια την παιδική χαρά στον γκαγκαήλιο! Θα μας πει μήπως επιτέλους πού πηγαίνει η ξυλεία των κομμένων δέντρων. Για το «ποιοτικό» νερό της πόλης και την ΕΡΓΗΛ που κάνει πάρτι με τα λεφτά των Βολιωτών. Για τους «βομβαρδισμένους» δρόμους της πόλης. Για τους δήθεν πεζόδρομους. Για τα παρατημένα πάρκα και τις πλατείες. Για τον «αγώνα» για την ατμόσφαιρα της πόλης και τον αγώνα της για να «βελτιωθεί» αυτή με το SRF που θα πουλάει στην ΑΓΕΤ.
Όταν λείπουν τα επιχειρήματα, ο εύκολος δρόμος είναι οι εξυπνακίστικες πλακίτσες. Μόνο που οι πολίτες δε «μασάνε» πλέον. Γιατί όπως είχε πει ο Αβραάμ Λίνκολ: «Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό».