ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΙΚΟ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γαζή 216, 382.22-Βόλος

τηλ.&φαξ 24210-38387/ 6977-686838

ppmvolos1977@gmail.com/ www.oikoen .gr

       Βόλος 10/12/2018                                                                   περ.51p/18/1830π

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η εκδήλωση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας με θέμα:«Τοπικά Προβλήματα Περιβάλλοντος και Αντιμετώπιση» στην αίθουσα του ΤΕΕ το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018. Αίσθηση προκάλεσε η απουσία αυτοδιοικητικών παραγόντων της περιοχής, πράγμα που επισημάνθηκε και από τους εισηγητές της εκδήλωσης.

Στην αρχή ο κ. Γιώργος Κρεμλής αναφέρθηκε στη δυνατότητα πολιτών και φορέων να προσφύγουν στα όργανα και τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα που σχετίζονται με περιβαλλοντικά προβλήματα της Μαγνησίας.

Ο κ. Θανάσης Σταθόπουλος μίλησε για το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ανέφερε συγκεκριμένες αποφάσεις που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο κ. Γιώργος Νικόπουλος έκανε αναφορά σε διαδικασίες προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ανέφερε δύο παραδείγματα που αφορούν σε τοπικά προβλήματα και συγκεκριμένα το πρόβλημα της ΑΓΕΤ και του Κραυσίνδωνα.

Τέλος ο κ. Δήμος Νικόπουλος μίλησε για τα δικαιώματα των πολιτών και τη σχετική νομοθεσία και τους θεσμούς που τα υποστηρίζουν.

Ακολούθησε συζήτηση που κράτησε ζωηρό το ενδιαφέρον των πολιτών και έδωσε την ευκαιρία στους ομιλητές να κάνουν μεγαλύτερη εμβάθυνση στα θέματα που ανέπτυξαν. Με το τέλος της εκδήλωσης οι πολίτες που την παρακολούθησαν εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το επίπεδο των εισηγήσεων και τη βαθύτητα των γνώσεων των διακεκριμένων ομιλητών.

Το βίντεο της εκδήλωσης θα αναρτηθεί στο siteτης Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας πριν τα Χριστούγεννα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

         Γιάννης Γερόπουλος                                                           Κώστας Βολιώτης