ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΕΓΚΛΗΜΑ» ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ

 

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου με την με αρ. 85/2014 απόφασή του, έκανε δεκτή την αγωγή της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας και του Κων/νου Βολιώτη κατά του κ. Αντωνίου Κουμιώτη, ως διαχειριστή του blogvoliotaki και της ιστοσελίδας www.evolos.gr, στα εξής σημεία:

Α) Με την απόφαση αυτή ο κ. Αντ. Κουμιώτης υποχρεούται να καταβάλλει στον Κων/νο Βολιώτη το ποσό των 4.000€ και στην Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας το ποσό των 2.500€ με τους νόμιμους τόκους, ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης.

Β) Η απόφαση υποχρεώνει τον κ. Αντ. Κουμιώτη να άρει τα επίδικα κείμενα και τα άρθρα που ανήρτησε και δημοσίευσε στο voliotaki και στην ιστοσελίδα www.evolos.gr, που διαχειρίζεται αυτός, από τις 21.10.2013 έως και τις 24.10.2013 και να παραλείπει στο μέλλον οποιαδήποτε σχετική δημοσίευση με τη εν λόγω υπόθεση, είτε στην ιστοσελίδα και το ιστολόγιο που διαχειρίζεται, είτε σε άλλα μέσα του έντυπου και του ηλεκτρονικού τύπου. Απαγγέλλει επίσης σε βάρος του κ. Κουμιώτη χρηματική ποινή 2.000€ για κάθε παράβαση της διάταξης αυτής.

Γ) Επέβαλε σε βάρος του κ. Αντ. Κουμιώτη δικαστικά έξοδα 200 ευρώ για τον Κ. Βολιώτη και 130 ευρώ για την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία και ο Κ. Βολιώτης είχαν ασκήσει αγωγή μετά τα δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια και αναρτήσεις που πραγματοποίησε ο εναγόμενος σε βάρος τους και αφορούσαν δήθεν παράνομες και αδιαφανείς επιχορηγήσεις από τον πρώην Νομάρχη Μαγνησίας κ. Πάνο Σκοτινιώτη, από την τέως Νομαρχία Μαγνησίας, το ΥΠΕΧΩΔΕ και από το Υπουργείο Απασχόλησης.

To Δικαστήριο δέχτηκε ότι ο κ. Κουμιώτης εν γνώσει της αναληθείας των δημοσιευμάτων, προχώρησε στις επίμαχες και αλλεπάλληλες σχετικές αναρτήσεις. Αποδείχθηκε ότι οι ισχυρισμοί του κ. Κουμιώτη είναι εν γνώσει του ψευδείς και συνιστούν την αξιόποινη πράξη της συκοφαντικής δυσφήμησης κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Από τις άδικες αυτές πράξεις το δικαστήριο δέχθηκε ότι ο κ. Βολιώτης υπέστη προσβολή της προσωπικότητας του, της τιμής και της υπόληψης του, καθώς δημιουργήθηκε η ψευδής υπόνοια και εντύπωση ότι αυτός διαπλέκεται με τον Παναγιώτη Σκοτινιώτη και ότι χρησιμοποιεί επιχορηγήσεις για προσωπικό πλουτισμό, ενώ η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία υπέστη προσβολή του κύρους και της φήμης της.