ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΙΚΟ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γαζή 216,  382.22-Βόλος

τηλ.&φαξ 24210-38387/ 6977-686838

ppmvolos1977@gmail.com/ www.oikoen .gr

       Βόλος 29/11/2017                                                                   περ.49p/17/1776π

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΒΟΛΟΥ ΣΤΟΥΣ «ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΕΣ»

Για μια ακόμα φορά η Δημοτική Αρχή Βόλου έδειξε το πρόσωπο του αυταρχισμού, της εκδικητικότητας και του κακώς εννοούμενου «τσαμπουκά» που τη διακατέχει. Αυτή τη φορά στο πρόσωπο του υπαλλήλου του Δήμου Στάθη Χαλαστάρα, τον οποίο μεταθέτει δυσμενώς σε υπηρεσία της Αγχιάλου. Δεν έχει όμως τα κότσια να αναφέρει τον πραγματικό λόγο της δίωξης, αλλά χρησιμοποιεί «περιτύλιγμα», δηλαδή ότι γίνεται «για τις λειτουργικές ανάγκες του Δήμου». Στην πραγματικότητα όμως η απόφαση αυτή πάρθηκε γιατί ο Στάθης Χαλαστάρας αντιδρά στην μετατροπή της οδού Καραμπατζάκη από δρόμο ήπιας κυκλοφορίας σε μίνι περιφερειακό του Βόλου. Κι όμως τα καθήκοντά του ως υπαλλήλου του Δήμου Βόλου ήταν και η βιώσιμη κινητικότητα, την οποία ο Δήμος θέλει να ανατρέψει στην περίπτωση της Καραμπατζάκη.

Χωρίς σχέδιο, χωρίς τήρηση των νόμιμων προϋποθέσεων, ενάντια στο πρόγραμμα life με το οποίο κατασκευάστηκε η παρόχθια οδός του Κραυσίνδωνα, η Καραμπατζάκη, με χρήματα δηλαδή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Δήμος Βόλου επιχειρεί να δώσει και το δρόμο αυτό στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, όταν όλες οι πολιτισμένες πόλεις τους παρόχθιους δρόμους τους διαθέτουν για την αναψυχή των πολιτών. Δεν παραδειγματίζεται ούτε καν από τη Λάρισα στην οποία, τΙς επόμενες μέρες, γίνεται Συνέδριο των Ελληνικών Πόλεων με Ποτάμια, μαζί με το Δήμο Λαρισαίων. Ο Δήμος Βόλου όμως έχει άλλη φιλοσοφία. Πότε θέλει να σκεπάσει τον Κραυσίνδωνα και να τον κάνει λεωφόρο (παλιότερος κίνδυνος που αποφεύχθηκε από τις τότε κινητοποιήσεις των πολιτών), για να παραδέχονται όλοι σήμερα τη συμβολή του αεραγωγού Κραυσίνδωνα στον καθαρισμό της ατμόσφαιρας του Βόλου. Πότε, όπως τώρα, να κάνει τον παρόχθιο δρόμο, την Καραμπατζάκη, από όαση στην έρημο της πόλης του Βόλου, σε μίνι περιφερειακό. Σε όσους δε αντιδρούν στα σχέδιά του, τα οποία θέλει να επιβάλει χωρίς κανένα διάλογο, χωρίς καμία διαβούλευση επιφυλάσσει διώξεις, είτε με αναιτιολόγητες δυσμενείς μεταθέσεις, είτε με ψεύτικες μηνύσεις, φέρνοντας μάλιστα και τα ματ για να μας θυμίζει ότι η πολιτική του, απέναντι σε ειρηνικούς πολίτες, επιβάλλεται με αυταρχισμό, όπως ακριβώς έκανε και η χούντα.

Οι πολίτες όμως της πόλης του Βόλου έχουν μάτια και μυαλό και μπορούν να αντιληφθούν τη νοοτροπία και τα σχέδια μιας παραπαίουσας Δημοτικής Αρχής, η οποία δεν έχει προσφέρει, ούτε πρόκειται να προσφέρει τίποτα στην πόλη του Βόλου και στους πολίτες της, οι οποίοι της έχουν γυρίσει την πλάτη, όπως φάνηκε και στην «ενημερωτική συγκέντρωση» για τον Κραυσίνδωνα, που κατόπιν εορτής πραγματοποίησαν, πριν λίγες μέρες, με την απουσία των πολιτών και με μόνη σχεδόν παρουσία την λειψή ομάδα πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου! Οι πολίτες ας κρίνουν και θα κρίνουν.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

         Γιάννης Γερόπουλος                                                           Κώστας Βολιώτης