ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΟΥΡΠΗΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

       17/02/2022                                                          

Με την υπ. αριθμ. 7/2021 τελική γνωμοδότηση, το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, γνωμοδότησε υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της εκτάσεως που πουλήθηκε το 2006 και το 2007 από τη Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος στην εταιρεία GolfingDevelopment. Η εν λόγω γνωμοδότηση έγινε αποδεκτή από τον Γεν. Δ/ντή Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών του Υπουργείου Οικονομικών (στο πλαίσιο της κατ’ εξουσιοδότηση από τον Υπουργό αρμοδιότητάς του), ο οποίος δίνει εντολή να καταγραφεί η έκταση ως δημόσιο κτήμα και να προστατευθεί αναλόγως. Το αναλόγως σημαίνει και ως προς το κτηματολόγιο.

Με αυτόν τον τρόπο δικαιώθηκαν οι επί σειρά ετών άοκνες  προσπάθειες της Κίνησης Πολιτών Σούρπης, της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας και της Εθελοντικής Περιβαλλοντικής Ομάδας Αλμυρού «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» για την ενημέρωση των δημόσιων υπηρεσιών με απόλυτα τεκμηριωμένα στοιχεία.

Αποδείχθηκε λοιπόν πέραν πάσης αμφισβήτησης, το έτος 2022, ότι οι «επαγγελματίες οικολόγοι, οι οικολογούντες που θέλουν να σταματήσουν την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου, οι αυτόκλητοι σωτήρες του τόπου, αυτοί που βυσσοδομούν εναντίον των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας, αυτοί που ζητούν να συνδιοικήσουν τον τόπο» (κατά τους επικριτές των οικολογικών οργανώσεων)είχαν 100% δίκιο γιατί αντιλήφθηκαν,   ήδη από το 2008, ότι η εν λόγω έκταση ήταν δημόσια, αφιερώνοντας επί σειρά ετών πολύτιμο χρόνο και αναλαμβάνοντας τις δαπάνες όχι μόνο για τη συλλογή και τη μελέτη των στοιχείων του φακέλου, αλλά και για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των δημόσιων υπηρεσιών και των πολιτών. Με τον τρόπο αυτό προστάτευσαν, παρά τις αντιξοότητες, ΑΥΤΟΙ τα συμφέροντα του δημοσίου.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλοι οι φωνασκούντες και  αλλαλάζοντες, με αξιοποίηση του βήματος των ΜΜΕ, είχαν πλήρη άγνοια του θέματος και δεν το έκαναν συνειδητά, αντιστρατευόμενοι τα συμφέροντα του Δημοσίου και των πολιτών για να εξυπηρετήσουν ιδιοτελή συμφέροντα.

Σε ένα θέμα που αφορά όλους τους πολίτες, όπως είναι η προάσπιση της δημόσιας περιουσίας, θα περίμενε κανείς ότι «μπροστάρηδες» στην υπόθεση αυτή θα ήταν τόσο η Διοίκηση όσο και όλοι οι θεσμικοί παράγοντες. Όμως, επί της ουσίας βοήθεια προσέφεραν ελάχιστοι (άτομα, παρατάξεις, κόμματα, φορείς και συγκεκριμένα στελέχη της δημόσιας διοίκησης) με το κύριο βάρος βέβαια να έχουν επωμιστεί, για μια ακόμα φορά, οι οικολογικές οργανώσεις.

Η δικαίωση άργησε αλλά ήρθε.

  1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΣΟΥΡΠΗΣ

                              Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ                                                               

      2. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

        Κ. ΒΟΛΙΩΤΗΣ