Βόλος 20/05/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η πόλη του Βόλου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα αιωρούμενα σωματίδια και από τα τοξικά αέρια που προέρχονται από την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Η κατάσταση αυτή επιδεινώθηκε με την παρούσα Κυβέρνηση παρόλο που ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης, ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είχε σχετικά ενημερωθεί. Μάλιστα η κατάσταση πρόκειται να γίνει πολύ χειρότερη αφού προγραμματίζεται από το Δήμο Βόλου η κατασκευή εργοστασίου παραγωγής SRF που θα καίγεται από την ΑΓΕΤ και κατασκευή εγκαταστάσεων LNG στο λιμάνι του Βόλου.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας (ΠΠΜ) ενόψει της επίσκεψης του κ. Πρωθυπουργού στο Βόλο ζήτησε συνάντηση μαζί του για να συζητήσει τα προβλήματα αυτά. Το αίτημα αυτό όμως δεν έγινε δεκτό, οπότε τα μέλη της ΠΠΜ Κώστας Βολιώτης και Στέλιος Λημνιός άνοιξαν ένα πανό στο κεντρικό σημείο του Βόλου που θα επισκέπτονταν ο κ. Πρωθυπουργός. Στη συνέχεια προχώρησαν μέχρι ακριβώς την καφετέρια που είχε προγραμματίσει να βρεθεί ο κ. Μητσοτάκης, ενώπιον οπαδών του και στάθηκαν εκεί με το πανό ανοιχτό. Αντιμετώπισαν όπως ύβρεις από θαμώνες του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, που περίμεναν τον Πρωθυπουργό και στη συνέχεια υπήρξε βίαιη επίθεση εναντίον τους για να απομακρυνθεί το πανό, η οποία ολοκληρώθηκε με επέμβαση της ΟΠΚΕ που τους απομάκρυνε σχεδόν σηκωτούς από το σημείο αυτό.

Έτσι όμως δεν λύνονται τα προβλήματα του Βόλου. Μάλιστα τον ίδιο αέρα εισπνέουν και οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας και οι αστυνομικοί και κάθε άλλος κάτοικος της πόλης του Βόλου.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι που η ανάσα των πολιτών του Βόλου να μην είναι πλέον τοξική.