Βόλος 29/08/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άλλος ένα κόλαφος κατά της Δημοτικής Αρχής του κ. Μπέου με την απόρριψη αγωγής αποζημίωσης ύψους 100.000 ευρώ, από τη ΔΕΥΑΜΒ εναντίον του Στέλιου Λημνιού, μέλους της ΠΠΜ. Ήταν ένα ακόμα SLAPP (δηλαδή προσπάθεια τρομοκράτης και εξάντλησης των ενεργών πολιτών) εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Βόλου, η οποία έχει περάσει τη μισή της θητεία στα δικαστήρια, ενάγουσα ή εναγόμενη, πράγμα που αποτελεί Παγκόσμιο Ρεκόρ!

Η υπόθεση αυτή θυμίζει την παροιμία: «εκεί που μας χρωστούσαν μας ζήτησαν και το βόδι»! Ο Στέλιος Λημνιός είχε αποκαλύψει, το Σεπτέμβριο του 2021, με τεκμηριωμένες καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές, τη μεγάλη ρύπανση που προκαλούσαν επί μέρες τα ακατέργαστα αστικά λύματα που έβγαιναν στην περιοχή του Σωρού, εκεί που κανονικά θα έπρεπε να βγαίνει επεξεργασμένο καθαρό νερό. Αντί λοιπόν η ΔΕΥΑΜΒ να ζητήσει συγνώμη από τους πολίτες του Βόλου, κατέθεσε αγωγή κατά του Στέλιου Λημνιού! Τέτοιο θράσος.

Η ΔΕΥΑΜΒ ισχυρίστηκε ότι δυσφημίστηκε, ότι υπέστη ηθική βλάβη  και ότι είχε απώλεια εσόδων από τις καταγγελίες του Στέλιου Λημνιού!

Η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου τον Οκτώβριο του 2022  και πριν από λίγες ημέρες εκδόθηκε η τεκμηριωμένη απόφασή του. Το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή της ΔΕΥΑΜΒ και την απαίτηση της. Την  υποχρεώνει μάλιστα να καταβάλλει στο Στέλιο Λημνιό 300,00 ευρώ για δικαστικά έξοδα.