Βόλος 10/06/2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χωρίς καμία αίσθηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος που θα αφήσει ο τεμαχισμός του πιο παρθένου οικοσυστήματος των νομών Μαγνησίας και Λάρισας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωράει στην κατασκευή δρόμου που θα συνδέει τα παράλια της Λάρισας με αυτά της Μαγνησίας.
Οι περιβαλλοντικές μελέτες, που γίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις γενικότερες επιπτώσεις στα οικοσυστήματα, αν δεν υπηρετούν εντολές όσων τις παραγγέλνουν.
Φαίνεται πως, δυστυχώς, παρά τα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό, με την πανδημία, που έχουν αναδείξει την αξία της διατήρησης των παρθένων περιοχών, οι αναπτυξιομανείς δεν έχουν διδαχτεί τίποτα,
Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας εκφράζει την αμφιβολία της ακόμα και για τη χρησιμότητα αυτού του έργου. Γιατί ο δρόμος αυτός παρουσιάζει μεγάλες δυσκολίες και είναι αμφίβολο αν θα τον επιλέξουν όσοι κινούνται από τη βόρεια Ελλάδα προς το ανατολικό Πήλιο. Εκείνο που θα απομείνει θα είναι η επέλαση κυνηγών και άλλων αντιπεριβαλλοντικών δραστηριοτήτων (π.χ. realestate), μέσα στην παρθένα περιοχή, την οποία ο κ. Αγοραστός επιμένει να τεμαχίσει. Δυστυχώς τέτοιου είδους επιλογές δεν δείχνουν τα αρνητικά τους αποτελέσματα άμεσα, αλλά όταν οι «δράστες» έχουν αποχωρήσει.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το αποτύπωμα που άφησε ο τέως Υπουργός Περιβάλλοντος(;) κ. Φάμελλος, με την απόφασή του να έρχονται οι καραβιές τα πλαστικά από το εξωτερικό και να καίγονται στην ΑΓΕΤ, προς όφελος της εταιρείας αυτής και προς βλάβη της υγείας των πολιτών. Και η πλάκα είναι ότι τώρα, ο ίδιος άνθρωπος, έχει αντιρρήσεις να καίει σκουπίδια ο Τιτάνας της Θεσσαλονίκης!