Βόλος 27/03/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι πολίτες του Βόλου βιώνουν μια άσχημη κατάσταση στην πόλη τους, σε πανάθλιους δρόμους, με τις ευλογίες της Δημοτικής Αρχής του κ. Μπέου. Το σύνολο σχεδόν των δρόμων του Βόλου είναι τριτοκοσμικό, γεμάτο σαμαράκια, μπαλώματα, λακκούβες και ανωμαλίες, από τα διάφορα έργα και συνδέσεις των διαφόρων δικτύων που τους έχουν κυριολεκτικά τεμαχίσει. Οι αποκαταστάσεις είναι πλημμελέστατες και οι πολίτες βιώνουν ένα Γολγοθά, ταλαιπωρώντας τα οχήματά τους σε απαράδεκτους δρόμους. Το πρόβλημα φυσικά είναι ακόμα μεγαλύτερο για τα δίκυκλα. Αν εξαιρέσει κανείς 4-5 κεντρικούς δρόμους, που έχουν μερικώς ασφαλτοστρωθεί, οι υπόλοιποι, χιλιάδες δρόμοι, στο Δήμο Βόλου, έχουν τα χάλια τους και άσφαλτος δεν έχει πέσει σε αυτούς στα  σχεδόν πέντε χρόνια θητείας της παρούσας Δημοτικής Αρχής, η οποία πιστεύει ότι τα έργα βιτρίνας, με λαμπάκια και λουλουδάκια, θα θαμπώσουν τους πολίτες για να την ξαναψηφίσουν. Βασικοί δρόμοι, όπως, για παράδειγμα, η Κ. Καρτάλη και η Ιωλκού έχουν μαύρα χάλια. Η κατάσταση βέβαια δεν πρόκειται να σωθεί με προεκλογικές ενέργειες τύπου Μαυρογιαλούρου. Αν έτσι είναι το Μονακό, μάλλον πρέπει να αναζητήσουμε άλλο πρότυπο γιατί αυτό δεν μας κάνει.

Τα πολύ στενά πεζοδρόμια του Βόλου και η έλλειψη δυνατότητας κυκλοφορίας των ατόμων με ειδικές ανάγκεςκαι των μητέρων με καροτσάκια, δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα σε όσους κυκλοφορούν στην πόλη. Σε πέντε δε χρόνια θητείας της η Δημοτική Αρχή Μπέου κατασκεύασε δύο πεζοδρόμια στην οδό Ιωλκού, πάλι στο κέντρο της πόλης και το εμφάνισε σαν μεγάλο επίτευγμα!

Εκτός αυτού και με τις ευλογίες της Δημοτικής Αρχής, οι πεζόδρομοι και πολλά πεζοδρόμια της πόλης, έχουν καταληφθεί από περιφράξεις διαφόρων ειδών καταστημάτων, όπως καφετέριες τσιπουράδικα κλπ. δυσκολεύοντας την κίνηση των πολιτών και δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό ανάμεσα στους καταστηματάρχες. Επειδή αυτή η κατάσταση είναι αντίθετη ακόμα και με την Κανονιστική που έχει ψηφίσει η ίδια η Δημοτική Αρχή Βόλου, ίσως θα πρέπει να επέμβει ο Εισαγγελέας για αποκατάσταση της νομιμότητας.

Τέλος το κυκλοφοριακό της πόλης είναι απαράδεκτο με τα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα και τα διάφορα έργα που γίνονται ή τα λαμπάκια που κρεμιούνται και ξεκρεμιούνται, ακόμα και σε ώρες αιχμής της κυκλοφορίας. Οι κυκλοφοριακοί κόμβοι που κατασκευάστηκαν «με ξένα κόλλυβα», διατυμπανίστηκαν σαν έργο πνοής για την πόλη, όταν άλλες πόλεις, όπως η Λάρισα και η Κατερίνη έχουν πολλαπλάσιους κόμβους εδώ και χρόνια.

Με όλα τα παραπάνω και άλλα πολλά, με τα οποία μια ανίκανη Δημοτική Αρχή έχει υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής στην πόλη του Βόλου, οι πολίτες βιώνουν άθλιες συνθήκες και πληρώνουν μεγάλο κόστος σε χρήματα, κόπο και χρόνο, χωρίς να υπάρχει καμία ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει με την παρούσα Δημοτική Αρχή του κ. Μπέου.