ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ

Μια φορά και ένα καιρό ήταν ένα όμορφο χωριό, στην άκρη της Εσσαλίας και καταμεσής της Ελλατίας που το λέγανε Μόλο. Όλη η Ελλατία είχε κατακτηθεί από τους Αμελαίους και μόνο αυτό το χωριό αντιστεκόταν. Μόνο που καταμεσής αυτού του χωριού οι Αμελαίοι είχαν ένα χώρο, που τον έλεγαν ΜΑΛΕΤ, που εκεί έπρεπε να καίγονται τα σκουπίδια, όχι μόνο του Μόλου, ούτε καν της Ελλατίας, αλλά θα έφερναν και από την πρωτεύουσα της Ελλατίας, την Κατήνα, αλλά και από όλη την ευρύτερη περιοχή, τη Γερώπη. Ο ΜΑΛΕΤ είχε κάποιες πανύψηλες εγκαταστάσεις με φουγάρα και έλεγε ότι εκεί, σε αυτές τις εγκαταστάσεις, θα καίει τα σκουπίδια.

Κάποτε ο αρχηγός των Αμελαίων αποφάσισε να επισκεφτεί την Εσσαλία. Αυτό έγινε αμέσως μετά που ο αρχηγός του ΜΑΛΕΤ είχε κάνει δηλώσεις προς τους «ιθαγενείς» του Μόλου. Ο αρχηγός των Αμελαίων μόλις την τελευταία στιγμή ανακοίνωσε ότι θα επισκεφτεί την Εσσαλία. Ίσως γιατί στη μέση σχεδόν της Εσσαλίας ήταν μία πισίνα που την έλεγαν Άρλα και ο αρχηγός ήθελε να κολυμπήσει μόνος του στην πισίνα αυτή. Φοβόταν ίσως ότι αν το μάθαιναν οι κάτοικοι του Μόλου και ιδιαίτερα οι Στελίξ, Μαρκίξ, Γιαννίξ, Κωστίξ και Αγγελίξ, μπορεί και εκείνοι να ήθελαν να κολυμπήσουν στην Άρλα. Όμως επειδή αυτός πλήρωνε τη συντήρηση της πισίνας, ήθελε να κολυμπήσει μόνος του και φοβόταν ότι, αν κάτοικοι του Μόλου κολυμπούσαν εκεί, μπορεί να μόλυναν την  Άρλα, η οποία ήταν πεντακάθαρη. Τόσο καθαρή που πολλά πουλιά αυτοκτονούσαν στην Άρλα από τη χαρά τους!

Με την ευκαιρία όμως που επισκέφτηκε την Άρλα ο αρχηγός των Αμελαίων θεώρησε καλό να πει και μερικά πράγματα για τον ΜΑΛΕΤ και τα σκουπίδια που πρέπει να καίγονται εκεί. Είπε λοιπόν ότι στην Ελλατία δεν χρειάζεται να γίνεται ανακύκλωση των σκουπιδιών όπως σε όλη τη Γερώπη, γιατί τότε πού θα βρει σκουπίδια ο ΜΑΛΕΤ να κάψει για να κερδίζει μερικά σηστέρσια παραπάνω και να μπορεί να μοιράζει καθρεφτάκια και χάντρες στους «ιθαγενείς» του Μόλου. Οι οποίοι θα ήταν τελικά οι ωφελημένοι, όσοι θα ζούσαν φυσικά. Αυτοί ακριβώς θα ήταν μια χαρά, όμως, παίζοντας με τα καθρεφτάκια και τις χάντρες. Είχε δε αποφασίσει να κρύψει στα συρτάρια του όλα τα σχέδια για ανακύκλωση, που ονομάζονταν ΕΣΔΑ, την οποία οι κουτοΓερωπαίοι έκαναν, χωρίς να βλέπουν το μέλλον που έβλεπε μόνο ο ίδιος.

Είπε ακόμα πως ότι έκανε, το έκανε για το καλό των κατοίκων του Μόλου γιατί μέχρι τότε ο ΜΑΛΕΤ έκαιγε ένα παράξενο πράγμα που το έλεγαν πατκωκ, το οποίο ήταν χειρότερο από τα σκουπίδια γιατί τους έστελνε εκεί που πρέπει, πιο αργά από τα σκουπίδια και δεν ήθελε αυτοί να υποφέρουν. Αυτός εξάλλου φιλοδοξούσε να είναι αρχηγός των σκουπιδιών και όχι των της ανακύκλωσης, η οποία δεν είναι καλή για χώρες σαν την Ελλατία. Ο ίδιος δεν νταραβερίζεται με «ιθαγενείς», όπως είναι οι κάτοικοι του Μόλου, αλλά μόνο με ισάξιούς του, όπως είναι οι αρχηγοί του ΜΑΛΕΤ. Τους «ιθαγενείς» του Μόλου τους έχει γραμμένους στα παλαιότερα των σανδαλίων του γιατί έτσι πρέπει να συμπεριφέρεται ένα αρχηγός των Αμελαίων προς υποτακτικούς, για να μη παίρνουν θάρρος. Ο αρχηγός δε του ΜΑΛΕΤ σκέφτηκε τότε ότι δε θα μπορούσε να έχει καλύτερο αβοκάτο από τον αρχηγό των Αμελαίων για να τον βοηθάει να αντιμετωπίζει τους «ιθαγενείς» του Μόλου, που θέλουν να τον εμποδίσουν να αυξάνει τα σηστέρσια του.

Είπε ακόμα, ο αρχηγός των Αμελαίων, ότι δεν θα επιτρέψει να καίει ο ΜΑΛΕΤ κανονικά σκουπίδια, μέχρι να έχει κατάλληλους φούρνους, αλλά μόνο πειραματικά, για να μπορέσει να μετρήσει, πειραματικά πάντα, πόσοι «ιθαγενείς» το Μόλου θα πάνε εκεί που πρέπει, μέσω Αχέροντα φυσικά.

Είπε ακόμα ότι δεν υπάρχει θέμα αναστολής του μέλλοντος, ιδιαίτερα για τους «ιθαγενείς» που δεν θα έχουν μέλλον. Το μέλλον ανήκει στο ΜΑΛΕΤ και στα σηστέρσια του. Γιατί, κατά τον ίδιο, τα σηστέρσια έχουν μεγαλύτερη αξία από τους «ιθαγενείς». Αυτή είναι η πραγματικότητα στην οποία είναι ανάγκη να ζούμε, εμείς βέβαια και όχι οι «ιθαγενείς», είπε.

Δυστυχώς δεν είχε μαζί του άλλα παλαιά σαντάλια για να γράψει εκεί και τις αποφάσεις του αρχηγού της Εσσαλίας, αλλά θα το κάνει επιστρέφοντας στην Κατήνα. Για να μετριάσει βέβαια τις επιπτώσεις στους «ιθαγενείς» θα κάνει συνεχείς και αυστηρούς ελέγχους στον ΜΑΛΕΤ. Θα στέλνει κάθε τρεις μήνες τον αρχηγό της Εσσαλίας στον ΜΑΛΕΤ για να ρωτάει αν είναι καλά, αν πέρασε η γρίπη και αν είναι αρκετά χορτάτος, αλλιώς να φροντίσει να βγάζει και άλλα σηστέρσια για να χορτάσει, αρκεί να μη σκάσει από το πολύ φαΐ. Η Ελλατία μόνο έτσι θα μπορέσει να επιβιώσει. Μόνο αν είναι χορτάτος ο αρχηγός του ΜΑΛΕΤ.

Ο τελάλης του ΜΑΛΕΤ και του αρχηγού του Μόλου, ο Καλοδρόμος, μαθαίνοντας τις δηλώσεις του αρχηγού των Αμελαίων χάρηκε, κυρίως για τα σηστέρσια που θα κέρδιζε ο ΜΑΛΕΤ και είπε ότι ο αρχηγός φώναξε ένα ηχηρό ΜΠΑΜ στους «ιθαγενείς» για να μάθουν να ζητούν ανάκληση της άδειας να καίει σκουπίδια ο ΜΑΛΕΤ. Μετά συνέχισε να πριονίζει το κλαδί του.

Αντίθετα όμως οι «ιθαγενείς» του Μόλου όταν έμαθαν τις δηλώσεις του αρχηγού των Αμελαίων κατάλαβαν τί εννοούσε όταν έλεγε ότι δεν υπάρχει θέμα αναστολής του μέλλοντος. Εννοούσε ότι δεν τους επιτρέπει να έχουν μέλλον! Και αποφάσισαν να του απαντήσουν.