Βόλος 16/03/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δίκες, δίκες, δίκες κατά ενεργών πολιτών

Οι δικαστικές διώξεις των συμπολιτών μας είναι συνεχείς είτε από την Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας, είτε από τη Δημοτική Αρχή του κ. Μπέου («Ολυμπιονίκης» στις διώξεις πολιτών), είτε από την ΑΓΕΤ-Lafarge, μια εταιρεία που δεν σέβεται το περιβάλλον, την πόλη που τη φιλοξενεί, ενώ σε διεθνές επίπεδο έχει καταδίκες ακόμα και για οικονομικές συναλλαγές με τον ISIS. Αύριο Παρασκευή δικάζονται τρεις συμπολίτες μας (Γ. Λέτσιος, Στ. Λημνιός και Φαίη Τζανετουλάκου), μετά από μήνυση της ΑΓΕΤ, όταν διέκοψαν την εκφόρτωση του ύποπτου πλοίου FIONA, τον Ιούλιο του 2019. Οι διώξεις βέβαια αυτές, που εντάσσονται στη γνωστή ως SLAPP (προσπάθεια τρομοκράτησης και εξάντλησης των ενεργών πολιτών), δεν περνάνε αλώβητα για τους διώκτες. Ήδη προχθές 20 Δημοτικοί σύμβουλοι, της Δημοτικής Αρχής του ξενόφερτου Δημάρχου κ. Μπέου, καταδικάστηκαν σε 4 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για λιπομαρτυρία. Παρότι μηνυτές, συστηματικά δεν εμφανίζονται στο δικαστήριο, με την ανοχή, πολλές φορές, των δικαστικών αρχών. Όσον αφορά στην ΑΓΕΤ-Lafarge, να είναι σίγουρη η τσιμεντοβιομηχανία αυτή, ότι δεν θα δικαστούν στην πραγματικότητα οι ενεργοί πολίτες αλλά οι δικές της πολιτικές, οι συμπεριφορές και η αδιαφορία της για το περιβάλλον της πόλης του Βόλου και την υγεία των κατοίκων, που ταλαιπωρούνται ή πεθαίνουν από αρρώστιες που σχετίζονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση. Ειδικά στην παρούσα περίοδο που τα προβλήματα αυξάνουν:

·                     Με την ΑΓΕΤ που συνεχίζει και εντείνει την εγκληματική καύση πλαστικών εντός του αστικού ιστού της πόλης του Βόλου.

·                      Με την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα στο Βόλο να εξελίσσεται σε  θανατηφόρο θάλαμο αερίων.

·                      Όλα αυτά με ορατό τον κίνδυνο δημιουργίας νέας μονάδας παραγωγής «δευτερογενών καυσίμων» που θα κατασκευαστεί από τον  Δήμο Βόλου (Αχ. Μπέος: Η ΑΓΕΤ μπορεί να καίει ότι γουστάρει).

·                     Και με την καταστροφική υποβάθμιση του Παγασητικού Κόλπου με τη σχεδιαζόμενη μονάδα αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) με τις «ευλογίες» του κ. Μπέου.

Την περασμένη Παρασκευή πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση που οργάνωσε η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας με τη συμμετοχή Ευρωβουλευτών. Για την ατμοσφαιρική ρύπανση, την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-Lafarge, τους κινδύνους για τον Παγασητικό από την προγραμματιζόμενη μονάδα LNG και το αυριανό δικαστήριο. Από τους παρόντες εγκρίθηκε ψήφισμα καταδίκης αυτών των πολιτικών.

Αύριο Παρασκευή 17 Μαρτίου, καλούνται οι πολίτες του Βόλου, στις 10.30 το πρωί, στα δικαστήρια του Βόλου, σε συμπαράσταση των συμπολιτών μας που διώκονται. Να είμαστε όλοι εκεί.