ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΙΚΟ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΚΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 14-03-2010 στο Βόλο, στο Ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ το 4ο Συνέδριο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Θεσσαλίας.

Στην πρωινή συνεδρία εγκρίθηκε το καταστατικό ίδρυσης του φορέα. Η απογευματινή θεματική συνεδρίαση ασχολήθηκε με ζητήματα εθελοντισμού, προβλημάτων και λειτουργίας των ΜΚΟ.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, στην πρωινή Συνεδρία πρότεινε τη μετακίνηση του Συνεδρίου σε άλλο χώρο, λόγω των γνωστών προβλημάτων με το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή για πρακτικούς λόγους. Στο τέλος όμως της πρωινής συνεδρίας πρότεινε την έκδοση σχετικού ψηφίσματος που έγινε αποδεκτό με μόνο τρεις αρνητικές ψήφους. Το ψήφισμα είναι το εξής:

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Του Συνεδρίου του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας

Οι Σύνεδροι του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Κυριακή στο χώρο του ξενοδοχείου ΞΕΝΙΑ, θεωρούμε ατυχή την επιλογή του χώρου του Συνεδρίου μας, λόγω των προβλημάτων που έχουν προκύψει στην τοπική κοινωνία από την επέκταση του ξενοδοχείου στο χώρο που κατασκεύασε αυτό την πισίνα του.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των τοπικών φορέων και πολιτών, για το θέμα αυτό και αναμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο έχουν προσφύγει οι ενδιαφερόμενοι και το οποίο θα κρίνει τη νομιμότητα της επέκτασης του ξενοδοχείου.

Ως μη Κυβερνητικές Οργανώσεις είμαστε υπέρ της διατήρησης των ελεύθερων χώρων για το καλό των πολιτών.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ