ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΙΚΟ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γαζή 216,  382.22-Βόλος

τηλ.&φαξ 24210-38387/ 6977-686838

Βόλος  21/09/2010                        περ.37p/10/1400π

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΞΙΚΟ ΚΟΚΤΕΪΛ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ!

Εδώ και μερικές μέρες, ο σταθμός μέτρησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εμφανίζει διαρκείς υπερβάσεις στις τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων.

Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι της πόλης του Βόλου εισπνέουν ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο τοξικό κοκτέιλ χημικών ουσιών. Ιδιαίτερο πρόβλημα υπάρχει για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, τους ηλικιωμένους, όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα και τα μικρά παιδιά.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας παρατηρεί πλήρη αδράνεια από κάθε αρμόδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Χρόνια τώρα «λιμνάζει» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο καθορισμός των ορίων επιφυλακής και συναγερμού, με αποτέλεσμα να μην ειδοποιούνται οι πολίτες του Βόλου για το πρόβλημα, ώστε να λαμβάνουν τα μέτρα τους.

Θα έπρεπε επίσης να υπάρξει κινητοποίηση των Αρχών ώστε να επισημανθούν οι πηγές ρύπανσης, να ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος και να επιβληθούν κυρώσεις.

Ο Δήμος Βόλου, η Νομαρχία Μαγνησίας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας  οφείλουν άμεσα να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα γιατί είναι θέμα δημόσιας υγείας.