Έκλεισαν εργοστάσιο με 34 τόνους ληγμένα

Στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου Bolero στην Κομοτηνή προχώρησε ο ΕΦΕΤ, μετά την κατάσχεση 34 τόνων προϊόντων και πρώτων υλών μη ασφαλών, ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση που εντόπισε στη γραμμή παραγωγής και στο χώρο ζύγισης και αποθήκευσης των πρώτων υλών, καθώς και στον αύλειο χώρο του εργοστασίου και σε εξωτερικές αποθήκες-ψυγεία.

Ηεταιρεία Bolero Ζαχαρώδη Θράκης Α.Ε. βρίσκεται στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, ανήκει στον Ομιλο Εταιρειών Χαΐτογλου ΑΕΒΕ και τα ακατάλληλα τρόφιμα εντοπίστηκαν έπειτα από ελέγχους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης του ΕΦΕΤ.

Ειδικότερα πρόκειται για:

* 12,9 τόνους ενδιάμεσων προϊόντων ζαχαροπλαστικής.

* 3 τόνους αμυγδαλόψιχα τριμμένη – αμύγδαλο κροκάν άψητο με ημερομηνία λήξης 14/11/2008.

* 1 τόνο Vegetable Fat Pr. Name με ημερομηνία λήξης 9/2011.

* Μια ανοικτή συσκευασία των 450 κιλών και με περιεχόμενο περίπου 250 κιλά τεμάχια σοκολάτας γάλακτος με ημερομηνία λήξης 10/2010 και 200 κιλά σοκολάτας από την παραπάνω συσκευασία λιωμένη σε δεξαμενή.

* 92 κιλά φλούδες πορτοκαλιού σε σιρόπι γλυκόζης με ημερομηνία λήξης 6/2011.

Πέραν των ανωτέρω, στον αύλειο χώρο του εργοστασίου και σε εξωτερικές αποθήκες – ψυγεία βρέθηκαν, έπειτα από έλεγχο, άλλοι 16,6 τόνοι πρώτων υλών, ενδιάμεσων προϊόντων ζαχαροπλαστικής και αδιάθετων τελικών προϊόντων με υπέρβαση του χρόνου διατηρησιμότητας από το 2006 έως το 2011. Για τα προϊόντα αυτά η επιχείρηση δήλωσε ότι προορίζονται για καταστροφή και υπέβαλε σχετική αίτηση καταστροφής. Οι ποσότητες κατασχέθηκαν ως μη ασφαλείς, ακατάλληλες για ανθρώπινη κατανάλωση.

Όπως ανακοινώθηκε χθες από τον ΕΦΕΤ, η επιχείρηση Bolero Ζαχαρώδη Θράκης Α.Ε. θα παραμείνει κλειστή προκειμένου να ελεγχθεί εργαστηριακά η καταλληλότητα των παραγόμενων προϊόντων που είναι αποθηκευμένα στους χώρους του εργοστασίου, μέχρι την καταστροφή των κατασχεθέντων προϊόντων και μέχρι την ολοκλήρωση των ελέγχων.

Για όλες τις παραπάνω παραβάσεις, προσθέτει η ανακοίνωση, ενημερώνεται ο εισαγγελέας και θα ακολουθηθεί διαδικασία επιβολής περαιτέρω διοικητικών κυρώσεων (πρόστιμα).