Θα αναρωτιέστε ποια είναι η νέα Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών, η Τίνα Μπιρμπίλη;

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας συνέλεξε τα παρακάτω προς ενημέρωσή σας.

Είμαστε οι πρώτοι που ανεβάζουμε στο σάιτ μας τις πληροφορίες αυτές:

Δηλαδή:

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Τίνα Μπιρμπίλη

Η μια εκδοχή είναι ότι γνωρίστηκαν με τον πρόεδρο στο… γυμναστήριο. Η άλλη ότι τους έφερε σε επαφή ο Ανδρίκος Παπανδρέου, εκτιμώντας τις σπουδές της σε θέματα περιβάλλοντος. Ο,τι κι αν ισχύει, η Τίνα Μπιρμπίλη (που ξεκίνησε ως συνεργάτης του Δημ. Αβραμόπουλου στο δήμο της Αθήνας) είναι -αυτή τη στιγμή- «άνθρωπος του προέδρου». Εργασιομανής, απαλλαγμένη από πολιτικές βλέψεις, με καλά στοιχεία χαρακτήρα, κάνει τα πάντα και συμφέρει.

Οι πολέμιοί της τής καταλογίζουν την προτίμησή της στα φθαρμένα τζιν, ακόμη κι αν πρόκειται να εμφανιστεί σε επίσημες εκδηλώσεις. Οι υπεραπιστές της πάλι λένε ότι αν δεν ήταν νέα και συμπαθής και στη θέση της ήταν ένας άνδρας με χαρακτηριστικά παραδοσιακού στελέχους, η αντιμετώπιση απέναντί της θα ήταν πιο καλοπροαίρετη. Αμφίβολο…

……………………………..

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Τις αποφάσεις του προέδρου περιμένει επίσης η (εργασιομανής) Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία λειτουργούσε περίπου σαν «μπαλαντέρ». Εγραφε τις ομιλίες του προέδρου, παρίστατο στις συνεδριάσεις, αντιμετώπιζε τα προβλήματα καθημερινής διαχείρισης. Να φύγει; Δύσκολο. Να πάρει μια άλλη θέση στο κόμμα; Εξαιρετικά πιθανό.

…………….

Parapolitika.gr

Σιγοντάρει την υποψηφιότητα της Τίνας Μπιρμπίλη στην Ευρωβουλή, το σύστημα Παπανδρέου. Πληροφορίες του parapolitika.gr φέρνουν τον Γιώργο Παπανδρέου να έχει πειστεί για τις ικανότητες της και θέλει επιθυμεί την κομματική ανέλιξή της.

Αλλά και εκείνη έχει βλέψεις και για πιο ψηλά και η ιδέα της μετακόμισης της στις Βρυξέλλες αποτελεί έναν εισιτήριο για πιο ψηλά στην κομματική πυραμίδα. Έτσι, η κειμενογράφος των λόγων του Παπανδρέου και στενή συνεργάτιδα του, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα οδεύσει προς την ευρωβουλή.

Ωστόσο, πολλοί είναι οι συνάδελφοι της που δεν βλέπουν με καλό μάτι αυτή την κίνηση. Μάλιστα. μερικοί την κατηγορούν ότι εκμεταλλεύεται την σχέση της με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα πολλές φορές υπερκαλύπτοντας πολιτικούς εκπροσώπους όπως ο Σπύρος Κουβέλης, «χρεωμένος» για θέματα Περιβάλλοντος με τον οποίο έχουν κοινό αντικείμενο μελέτης.

………………………

Οι «άγγελοι του Γιώργου»

Μίση και πάθη στο «παρθεναγωγείο» του προέδρου

TO BHMA

Π. ΛΑΜΨΙΑΣ | Κυριακή 27 Μαρτίου 2005

———————————–

Μία ακόμη γυναίκα που παίζει κάποιον ρόλο στο γραφείο του κ. Παπανδρέου είναι η κυρία Τίνα Μπιρμπίλη (εργαζόταν ως μάνατζερ στον ιδιωτικό τομέα), η οποία λέγεται ότι γνωρίστηκε με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ σε κάποιο γυμναστήριο. Για την κυρία Μπιρμπίλη δεν τρέφουν τα καλύτερα των αισθημάτων οι άλλες κυρίες αλλά και οι κύριοι που ανήκουν στο ευρύτερο γραφείο του προέδρου. Σε διαφορετικό κύκλο ανήκει η κυρία Πωλίνα Λάμψα, η οποία ήταν συνεργάτις του από το υπουργείο Εξωτερικών, όπως και οι κυρίες Μαριλένα Κοπά και Αννα Ροκοφύλλου, η οποία έχει επίσης οικογενειακή παράδοση στην πολιτική.

————————————