Την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2009 συνεδρίασε στη Λαμία στις 11 το πρωί η Οργανωτική Επιτροπή του 21ου Συνεδρίου. Παραβρέθηκαν οι: Φούντας Πάρης – Μπελέσης Αλέξανδρος – Γεροκώστα Γιάννα – Παπαιωάννου Νίκος – Παπαιωάννου Ντένυ – Αλευρά Άννα – Ράγκου Πόλυ, απουσίαζαν λόγω ανειλλημένων υποχρεώσεων οι: Καραζέρη Βάσω, Ζήσης Γιάννης και Κελλάρης Βασίλης. Επίσης παραβρέθηκαν οι: Καπνουτζή Νατάσα και Μαριλένα Καλαμάτα, γραμματέας του Δημάρχου Λαμιέων κ. Κοτρωνιά, που ορίστηκε από τον κ. Κοτρωνιά για να βοηθήσει στην διοργάνωση του συνεδρίου μας.
Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος κ. Κοτρωνιάς, οποίος χαιρέτησε, το ξεκίνημα του 21ου συνεδρίου, σύστησε την Μαριλένα Καλαμάτα, γραμματέα του, που θα βοηθήσει στην διοργάνωση του συνεδρίου και προσέφερε τη βοήθεια του στις προετοιμασίες του συνεδρίου.
Στη συνέχεια συζητήθηκε εκτενώς η θεματολογία του συνεδρίου, με προτάσεις για εισηγητές και διατύπωση των τίτλων των εισηγήσεων. Προτάθηκε να ζητήσουμε από τους εισηγητές να υπάρχουν τα εξής σημεία στην εισήγησή τους: πρόλογος, θέμα και προτάσεις
Στη συνέχεια αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή σε όλους τους τοπικούς φορείς και να γίνει επικοινωνία για εύρεση χορηγών. Επίσης θα ζητηθεί η στήριξη των τοπικών και εθνικών ΜΜΕ και η παροχή χορηγίας επικοινωνίας
Η Οργανωτική Επιτροπή ξεναγήθηκε στο χώρο που θα διεξαχθεί το συνέδριο (το νεόκτιστο πολιτιστικό κέντρο Λαμίας) και συζήτησε με τους υπεύθυνους του χώρου τις λεπτομέρειες της διεξαγωγής του συνεδρίου.