Δελτίο Τύπου

Συνάντηση Μη Καπνιστών

Βόλος 9/12/2010

 

Συνάντηση Μη Καπνιστών πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου στα γραφεία της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας.

Παραβρέθηκε και έκανε ενημέρωση ο πνευμονολόγος και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κ. Γουργουλιάνης, ο οποίος μίλησε για τις ατέλειες του νόμου, για την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, τις επιπτώσεις στην υγεία από το κάπνισμα και τα πορίσματα πρόσφατου συνεδρίου για το κάπνισμα.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας πρότεινε διάφορες άμεσες δράσεις, όπως:

Επισήμανση Κέντρων που εφαρμόζουν το νόμο, Επίσκεψη και πρόταση στα υπόλοιπα κέντρα εστίασης κλπ. για να τον εφαρμόσουν, Συνέντευξη Τύπου, Κατασκευή site (υπάρχει ήδη το nosmoke.gr), Χρήση των internet, facebook κλπ. για την προπαγάνδιση των θέσεων και δράσεων της ομάδας, Επίσκεψη στη Δημοτική Αστυνομία και υποβολή ερωτημάτων, Έκφραση διαμαρτυριών στα καταστήματα που δεν εφαρμόζουν το νόμο, Επιστολές στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό.

Ως μελλοντικές δράσεις προτάθηκαν οι εξής:

Επισήμανση και καταγραφή των καταστημάτων που εφαρμόζουν το νόμο,  Επισκέψεις σε Νομάρχη, Δήμαρχο κλπ., Επισκέψεις σε δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία κλπ., Οργάνωση Ημερίδας, Περίπτερο σε Κεντρικό σημείο, Βράβευση μεγάλων επιχειρήσεων που εφαρμόζουν το νόμο.

Στη συνέχεια υπήρξαν τοποθετήσεις από τους παριστάμενους. Ο κ. Θ. Περράκης πρότεινε νέα συνάντηση στην οποία να προσκληθούν να παραστούν όλοι οι αρμόδιοι (Νομάρχης, Δήμαρχοι, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου κλπ.).

Στο τέλος της εκδήλωσης η Ομάδα Πρωτοβουλίας διευρύνθηκε και με άλλα άτομα.

Τέλος αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση την επόμενη Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ στα γραφεία της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας (Γαζή 216 και Βλαχάβα).

 

Η ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ