Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη

Κοιν. 1) Νομάρχη Μαγνησίας κ. Απ. Παπατόλια

2) Πρόεδρο Κοινότητας Μακρινίτσας κ. Ι. Κερασιώτη

3) ΜΜΕ

 

Κε Υπουργέ,

Το Κράτος πρέπει να δείχνει αυξημένη ευαισθησία στην προστασία του περιβάλλοντος, δίνοντας το καλό παράδειγμα στους πολίτες, και τον επιχειρηματικό τομέα.

Δυστυχώς υπάρχουν φαινόμενα που δυσφημούν τις ένοπλες δυνάμεις, των οποίων ο προσανατολισμός σήμερα δεν πρέπει να είναι μόνο η αντιμετώπιση των εξωτερικών εχθρών, αλλά και η συμβολή τους στην επίλυση προβλημάτων που απασχολούν το κοινωνικό σύνολο.

Τις τελευταίες μέρες έγινε γνωστό ότι τα νερά μιας παραδοσιακής Κοινότητας του Πηλίου και συγκεκριμένα της Μακρινίτσας μολύνθηκαν από πετρελαιοειδή. Πιστεύουμε να γνωρίζετε ότι αυτού του είδους η ρύπανση είναι από τις χειρότερες που υπάρχουν και για το λόγο αυτό η νομοθεσία είναι ιδιαιτέρως αυστηρή στη διαχείριση των πετρελαιοειδών. Και όπως αποκαλύφθηκε, αιτία του κακού ήταν η μονάδα αεροπορίας που εδρεύει στην κορυφή του Πηλίου, που ονομάζεται Πλιασίδι. Συνέπεια ήταν, οι κάτοικοι (πού κ. Υπουργέ, στο Πήλιο) να μη μπορούν να κάνουν χρήση του νερού της Κοινότητας και ίδια η Κοινότητα να τους προμηθεύει εμφιαλωμένο νερό, με τις όποιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις και αυτό συνεπάγεται.

Κε Υπουργέ,

Είναι καθήκον και υποχρέωσή σας να αποκαταστήσετε άμεσα τη ζημιά που έγινε και να προστατεύσετε το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών. Να στείλετε επίσης διαταγή προς όλες τις στρατιωτικές μονάδες για να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μη συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα.

Με την αφορμή αυτή θέλουμε να σας θέσουμε και το θέμα των καυσαερίων που εκπέμπουν πολλά στρατιωτικά οχήματα που είναι φαινόμενο απαράδεκτο, ιδιαίτερα όταν κυκλοφορούν μέσα στις πόλεις. Νομίζουμε ότι και αυτό είναι ένα αρνητικό παράδειγμα για του πολίτες. Πρέπει λοιπόν και στο θέμα αυτό να λάβετε τα προσήκοντα μέτρα για να διορθωθεί η απαράδεκτη αυτή κατάσταση.

Αναμένουμε την απάντησή σας

Ευχαριστούμε για την προσοχής σας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

 

 

Αγγελική Ιωαννίτη                                              Κώστας Βολιώτης