ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Μια πρώτη συνάντηση πολιτών, που ενδιαφέρονται για την εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010 στα γραφεία της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι ο νόμος δεν εφαρμόζεται, σχεδόν στο σύνολο των καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας και υπηρεσίες, ακόμα και στο νοσοκομείο . Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στις ελλείψεις του νόμου, καθώς επίσης και στην ολιγωρία της Δημοτικής Αστυνομίας στην εφαρμογή του.

Αποφασίστηκε να δημιουργηθεί Ομάδα Πρωτοβουλίας Μη Καπνιστών η οποία θα πραγματοποιήσει μια ακόμα συνάντηση την επόμενη Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010, στις 14.00, στα γραφεία της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας (Γαζή 216 και Βλαχάβα) ώστε να δημιουργηθεί σχετική συντονιστική επιτροπή. Σκοπός της όλης προσπάθειας είναι ο συντονισμός των ενδιαφερομένων για την εφαρμογή του νόμου και η επισήμανση και προβολή των καταστημάτων που τον εφαρμόζουν, ώστε να ενισχυθούν από τους πολίτες που θέλουν χώρους καθαρούς και απαλλαγμένους από καπνούς τσιγάρων.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας θα επιδιώξει τη συνεργασία της με αντίστοιχες πρωτοβουλίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στην προσπάθεια μπορούν να έρχονται σε επαφή με τα κινητά τηλέφωνα: 6975-717535 και 6977-844378

 

Η ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ