Προς τον

Υπουργό Θαλάσσιων Υποθέσεων,

Νήσων & Αλιείας

κ. Γιάννη Διαμαντίδη

http://www.gdiamantidis.gr/contact/

diamantidis@parliament.gr

 

Koιν/σεις:

1_Επιτρόπου Θαλασσίων Υποθέσεων & Αλιείας

κα Μαρία Δαμανάκη

office@damanaki.net

2_Βουλευτές

3_ΜΜΕ

Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2010

 

 

Κύριε Υπουργέ,

 

 

Με μεγάλη μας απογοήτευση ενημερωθήκαμε από την Green Peace ότι η στάση που κρατήσατε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Υπουργών Αλιείας στις 26.10.2010 ήταν αρνητική απέναντι στη μείωση της αλιείας και την προστασία του ιδιαίτερα απειλούμενου κόκκινου τόνου, βάζοντας με αυτό τον τρόπο σε κίνδυνο το μέλλον αυτού του είδους.

 

Επειδή η εξαφάνισή του θα δημιουργήσει ένα τεράστιο και δυσαναπλήρωτο κενό στη θαλάσσια έμβια ζωή, παρακαλούμε να ασκήσετε την πολιτική σας βούληση ώστε να προστατευθεί το απειλούμενο αυτό είδος μειώνοντας την αλιεία του, και δημιουργώντας θαλάσσια καταφύγια στις περιοχές αναπαραγωγής του για την πραγματική προστασία των αποθεμάτων του.

 

Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι όπως έδειξαν σχετικές έρευνες, τα ψάρια είναι κι’αυτά συναισθανόμενα όντα που βιώνουν τον πόνο, το φόβο και το στρες και ότι ο θάνατός τους είναι ιδιαίτερα επώδυνος. Η έλλειψη σεβασμού προς αυτά τα πλάσματα λόγω της απληστίας και της αδηφαγίας μας, δεν τιμά κανέναν.

 

Παρακαλούμε να αποστείλετε την απάντησή σας στην επιστολή μας στην παρακάτω διεύθυνση (ταχυδρομική ή ηλεκτρονική).

Υπόψη

Μάριζας Χριστοδούλου

Χείρωνος 3-5

11635 Αθήνα

Τηλέφωνο: 6979-314028

Email: mariza.christodoulou@gmail.com

 

Οι απαντήσεις σας να περιλαμβάνουν τις ακριβείς και συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να αντιμετωπιστεί το εν λόγω πρόβλημα.

 

 

Για την

Πανελλαδική Επιτροπή

(105) Ζωοφιλικών Σωματείων

 

Μάριζα Χριστοδούλου