Οι επιθεωρητές δεν επιθεωρούν

Δεν συμμετέχουν στους ελέγχους για τον αντικαπνιστικό νόμο οι επιθεωρητές Εργασίας.

Επικαλούνται «τρομακτικές ελλείψεις» σε προσωπικό και υποδομές και κάνουν λόγο για «αποφάσεις αντιρεαλιστικές, που τους απομακρύνουν από το βασικό τους ρόλο, να επιθεωρούν και ελέγχουν εργοδότες για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας».

Σε ανοιχτή επιστολή του προς τα υπουργεία, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Επιθεωρητών Μακεδονίας-Θράκης, Θεσσαλίας και Ηπείρου (ΣΕΠΕ) δηλώνει κατηγορηματικά την απόλυτη αντίθεση των μελών του στη συμμετοχή τους σε οποιαδήποτε μορφή ελέγχου και με οποιαδήποτε διαδικασία και αν πραγματοποιείται.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι «επανειλημμένως και ποικιλοτρόπως ο ΣΕΠΕ έχει επισημάνει στην εκάστοτε ηγεσία του υπουργείου τις τρομακτικές ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό που εμφανίζει ο σύλλογος. Οι αντοχές των επιθεωρητών Εργασίας δοκιμάζονται σκληρά σε κάθε επίπεδο και μετά βίας ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους, στηριζόμενοι αποκλειστικά στο φιλότιμό τους και το υψηλό ποιοτικό και υπηρεσιακό τους φρόνημα. Η ανοχή όλων μας έχει εξαντληθεί», αναφέρεται στην επιστολή.

Οι επιθεωρητές Υγείας καλούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να προστατέψει και να ενισχύσει με κάθε μέσο τη βασική τους αποστολή, παραλείποντας οποιαδήποτε απόφαση ή ενέργεια που θα της προσέδιδε διαφορετικό περιεχόμενο απ’ αυτό που προβλέπεται από το νόμο.

Σ. Α.

Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011