ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πάρκο σε εγκατάλειψη

 

Τον περασμένο Οκτώβριο, όταν Αντιδήμαρχος Πρασίνου ήταν ο κ. Καπούλας, η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου, έκαναν δενδροφύτευση σε 3 σημεία. Στο Σωρό, με το Σώμα Οδηγών και στον Περιφερειακό και στην οδό Παγασών  (Αγ. Ανδρέας), σε συνεργασία με σχολεία.

Δυστυχώς το πάρκο της οδού Παγασών εγκαταλείφθηκε εντελώς (βλ. φωτο), με αποτέλεσμα να φυτρώσουν ψηλά χόρτα και τα δέντρα από έλλειψη ποτίσματος να έχουν ξεραθεί ή να κινδυνεύουν να ξεραθούν. Η εικόνα εγκατάλειψης είναι εμφανής, αλλά και απαράδεκτη. Είναι πολύ άσχημο, χώροι που θα μπορούσαν να αποτελέσουν οάσεις πρασίνου σε μια πόλη που κυριαρχείται από το τσιμέντο και έχει προβλήματα ρύπανσης, να εγκαταλείπονται, ενώ θα μπορούσαν να αποτελέσουν χώρους αναψυχής για τους πολίτες.

Επειδή, δυστυχώς, το φαινόμενο αυτό δεν είναι μεμονωμένο ζητάμε από το Δήμο Βόλου να φροντίζει συνεχώς τις πλατείες και τα πάρκα της πόλης. Υποχρέωση όμως έχουν και οι πολίτες να σέβονται τους κοινόχρηστους χώρους, να μην τους καταστρέφουν ή ρυπαίνουν, αλλά αντίθετα να τους φροντίζουν όπως την αυλή του σπιτιού τους.