Ανησυχία για τα Μεσογειακά Χωριά…

Από την πρώτη μέρα της εκλογής του, ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, έπιασε δουλειά και στις πρώτες προτεραιότητές του ήταν το θέμα της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων που απασχολεί όλη τη Θεσσαλία.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της ενημέρωσης ενός θέματος που ξεκίνησε ο ίδιος (ήταν και εισηγητής του Νομοσχεδίου για τη διοργάνωση των Αγώνων ως βουλευτής), είχε χθες συνάντηση στη Λάρισα με τη διευθύνουσα σύμβουλο της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων 2013 Φανή Κουτρουμπά.

Το θέμα που απασχόλησε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ήταν η κατασκευή των Μεσογειακών Χωριών, που δείχνει να προβληματίζει τους πάντες, καθώς οι μέρες περνούν και η χρηματοδότηση του έργου δεν εξασφαλίζεται από το υπουργείο Οικονομικών, παρά την πίεση που ασκεί και ο υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος.

Επίσης, ο κ. Αγοραστός είπε ότι θα πρέπει να εκμεταλλευτούν το διάστημα της Μεσογειάδας, παρότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος και ειδικά στον Πολιτισμό (θα γίνει και Πολιτιστική Μεσογειάδα) που θα φέρει προστιθέμενη αξία στη Θεσσαλία, ενώ χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι θα γίνουν αθλήματα εκτός από το Βόλο και τη Λάρισα σε Καρδίτσα (το χάντμπολ) και τα Τρίκαλα (θα γίνουν δύο αθλήματα και το ένα λογικά θα είναι η ποδηλασία, στο οποίο έχει παράδοση η συγκεκριμένη πόλη).

Ο κ. Αγοραστός αμέσως μετά τη συνάντησή του δήλωσε: «Οι Μεσογειακοί Αγώνες αποτελούν ένα στοίχημα ανάπτυξης για όλη τη Θεσσαλία. Γίνονται, βέβαια, σε μια άσχημη οικονομική συγκυρία για τη χώρα και θα πρέπει να γίνουν πολλά με λίγα χρήματα. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την μεγάλη αυτή διοργάνωση για την τουριστική προβολή της Θεσσαλία και ειδικά των τοποθεσιών και των προϊόντων. Παράλληλα, θα πρέπει να αναπτύξουμε εκτός από τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, ενώ με τα έργα που θα γίνουν, είτε την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων είτε την κατασκευή, όπως το κωπηλατοδρόμιο της Κάρλας, θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας, σε μια εποχή που η ανεργία και ειδικά για το νομό Μαγνησία είναι πολύ μεγάλη.

Οι Μεσογειακοί Αγώνες θα στηριχθούν απ’ όλους και θεωρώ ότι θα υπάρξει συνεργασία πολιτικών φορέων για την καλύτερη διεξαγωγή τους.

Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι κανένα ευρώ δεν πρόκειται να πάει χαμένο και οι εγκαταστάσεις θα έχουν και μελλοντική χρήση».

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΛΕΤΣΟΥ

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, Γιώργος Κολέτσος, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων κ. Αμάρ Αντάντι, τον οποίο ενημερώνει ότι μέχρι τώρα δεν έχει προχωρήσει το θέμα των Μεσογειακών Χωριών, παρά τις μέγιστες προσπάθειες που έχουν γίνει από την Ο.Ε.Μ.Α. προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά δεν υπάρχει και άρνηση της κυβέρνησης για την κατασκευή τους, που σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο εξετάζει λύσεις.

Καλεί μάλιστα τον Αντάντι στην Ελλάδα (θα έρθει στις 14 Δεκεμβρίου) για την εξεύρεση λύσης και εναλλακτικών σεναρίων σε περίπτωση που η κατασκευή του δεν γίνει από την αρχή. Μέχρι τώρα δεν έχουν εξεταστεί άλλα εναλλακτικά σενάρια.

Του Σωτ. Κέλλα
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ