Ανθρώπων θηριωδίες

Κτηνωδίες λαθροθηρών στη Σιάτιστα και στους Γεωργιανούς Ημαθίας. Στην πρώτη περίπτωση δολοφόνησαν επτάχρονη λύκαινα, την έδεσαν με σχοινί και την έσερναν στο δάσος. Στη δεύτερη, σκότωσαν νεαρό ζαρκάδι με παγίδα για αγριογούρουνα, αλλά ένας από τους δράστες συνελήφθη.

Ο κακός ο λύκος Στην περιοχή Παλαιοκάστρου, κοντά στη Σιάτιστα, πριν από τέσσερις μέρρες, η ομάδα Αμεσης Επέμβασης της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αρκτούρος» βρήκε μια νεκρή λύκαινα με τραύμα από πυροβόλο όπλο στο αριστερό πλευρό. Το άτυχο ζώο ήταν δεμένο με σκοινί στο μπροστινό δεξί πόδι, γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι σύρθηκε από το σημείο όπου πυροβολήθηκε ώς το σημείο όπου βρέθηκε νεκρό.

Μαρτυρικό θάνατο βρήκε ένα ζαρκάδι, όταν πιάστηκε σε θηλιά που είχαν στήσει λαθροθήρες, στους Γεωργιανούς Ημαθίας. Οπως έγινε γνωστό, οι λαθροθήρες είχαν γεμίσει την περιοχή με θηλιές για αγριογούρουνα. Δύο θηροφύλακες, που περιπολούσαν στην περιοχή, είδαν το πανέμορφο ζαρκάδι να ψυχορραγεί σε μια από τις παγίδες. Το πλησίασαν αμέσως και προσπάθησαν να το απελευθερώσουν, αλλά δεν κατάφεραν να το σώσουν.

Λίγο αργότερα ένας Αλβανός πλησίασε το νεκρό ζώο και προσπάθησε να το αποκεφαλίσει. Οι θηροφύλακες που παρακολουθούσαν το σημείο, δοκίμασαν να τον συλλάβουν, αλλά τους απείλησε με μαχαίρι και τράπηκε σε φυγή. Αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία και τελικά ο αλλοδαπός συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα.

Ελευθεροτυπία, Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ν.ΦΩΤ.