ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ

Οι απόψεις του Νομάρχη Λάρισας κ. Λουκά Κατσαρού, σχετικά με το δρόμο Ρακοπόταμο-Πουρί, δεν αποτελούν μόνο «περιβαλλοντικό νταηλίκι», όπως ανέφερε ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Απ. Παπατόλιας αλλά και «οικολογική αναισθησία». Σε μια εποχή που οι κλιματικές αλλαγές αλλάζουν τα δεδομένα στον πλανήτη, που οι επιπτώσεις τους έχουν πλέον και οικονομικές συνέπειες, που οι πολίτες γνωρίζουν την αξία του φυσικού περιβάλλοντος για τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας, ο κ. Κατσαρός φαίνεται όλα αυτά να τα αγνοεί.

Παρακολουθώντας τα βήματα του «αλήστου μνήμης» Περιφερειάρχη κ. Γκούπα, ο οποίος δεν κατάφερε επί ένα χρόνο να ορίσει επιτροπή για την ατμοσφαιρική ρύπανση του Βόλου, κατηγορεί έμμεσα το Νομάρχη Μαγνησίας, αλλά και το ΥΠΕΧΩΔΕ, το οποίο επί Σουφλιά απέρριψε το παραπάνω έργο, που εμφανίζονταν ως δασικός δρόμος(!!!). Ο δρόμος αυτός θα διέλθει από μια παρθένα δασική περιοχή, από τις λίγες αλώβητες που διαθέτει ο τόπος μας. Πού είναι οι Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου; Το κόλπο του κ. Γκούπα ήταν να κατασκευάσει εθνικό δρόμο με άδειες δασικού. Ο Νομάρχης Λάρισας αγνοεί όμως και τις μεγάλες τεχνικές δυσκολίες που παρουσιάζει το έργο αυτό και επομένως και το μεγάλο κόστος κατασκευής του. Το Πήλιο έχει ανάγκη από ήπια τουριστική ανάπτυξη και βασική προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η διατήρηση του φυσικού του περιβάλλοντος.

Λέμε λοιπόν καθαρά και ξάστερα στον κ. Κατσαρό ότι θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις να μη κατασκευαστεί αυτό το έργο. Να μη καταστραφεί το ευαίσθητο οικοσύστημα του Πηλίου. Οι Μήδοι δε θα διαβούν.