Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει σήμερα, στις 7 το απόγευμα, έξω από την ισραηλινή πρεσβεία, η πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα», με αφορμή την επίθεση του ισραηλινού στρατού ενάντια στα σκάφη του «Στόλου της Ελευθερίας».

Η πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» δημιουργήθηκε για να μεταφέρει, με σκάφη, στο πλαίσιο διεθνούς αποστολής, ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Παλαιστίνους της αποκλεισμένης Λωρίδας της Γάζας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, η πρωτοβουλία ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση:

– Να ενεργήσει για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας.

– Να κλείσει την πρεσβεία του Ισραήλ.

– Να σταματήσει τις ελληνοισραηλινές ασκήσεις, να διακόψει κάθε σχέση με το κράτος-τρομοκράτη.

Διαδήλωση διαμαρτυρίας το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη

Διαδήλωση διαμαρτυρίας για την επίθεση του ισραηλινού στρατού κατά του «Στόλου της Ελευθερίας» διοργανώνει σήμερα, στις έξι το απόγευμα, στην Καμάρα, η επιτροπή πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα».

Οι διοργανωτές καλούν όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να πάρουν μαζικά μέρος στη διαδήλωση για να καταδικάσουν «την πειρατική-εγκληματική επίθεση του ισραηλινού στρατού κατά του ”Στόλου της Ελευθερίας”, που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη Γάζα».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Χανιά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίθεση των δυνάμεων του Ισραήλ στον «στολίσκο της Ελευθερίας», οργανώνουν για το απόγευμα, στα Χανιά, το φόρουμ μεταναστών Κρήτης και το στέκι μεταναστών Χανίων.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στην πλατεία της δημοτικής αγοράς.

Σύμφωνα με το μέλος του φόρουμ μεταναστών Κρήτης, Μάρκο Χατζησάββα, στο ελληνικό πλοίο «Σφενδόνη» επιβαίνει και αλλοδαπός, μέλος του φόρουμ, που διαμένει στα Χανιά.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Βόλο

Σήμερα Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας