«Ξεσκούριασαν» οι αστυνομικοί

 

«Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους κατοίκους, ξεκαθάρισαν τα μέλη της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πολύγυρο

 

getFile (94)getFile (95)

Οι Επιτροπές Αγώνα Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής διοργανώνουν αύριο συναυλία. Στη συνέχεια, οι κάτοικοι καλούν τον κόσμο για μια… «βόλτα στις Σκουριές»

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Νίκου Φωτόπουλου

«Γίναμε “κόκκινο πανί” για τους κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μαζί τους. Η επένδυση χρυσού στις Σκουριές δεν είναι θέμα της αστυνομίας», ξεκαθάρισαν τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πολύγυρο.

«Το θέμα των μεταλλείων χρυσού είναι πολιτικό. Αφορά το υπουργείο Ανάπτυξης και όχι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η επένδυση αυτή δεν μπορεί να λειτουργήσει με αστυνομικά μέτρα», δήλωσε ο γραμματέας της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόφιλος Παπαδάκης, που μεταξύ άλλων κατήγγειλε:

– Την καθημερινή μετακίνηση προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. από διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας στις Σκουριές, με συνέπεια να αποδυναμώνεται η αστυνόμευση στην υπόλοιπη περιφέρεια.

– Την καθημερινή μετάβαση και απασχόληση 70-80 αστυνομικών στις Σκουριές για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων της εταιρείας εξόρυξης χρυσού. «Αυτό συνεπάγεται τεράστιο κόστος και μεγάλη ταλαιπωρία για τους συναδέλφους μας», τόνισε.

– Το υψηλό κόστος μετακίνησης, που για κάθε διμοιρία ανέρχεται ημερησίως σε 1.500 ευρώ.

– Κυρίως, όμως, τη διένεξη με τους κατοίκους, που είναι Ελληνες πολίτες και με τους οποίους δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε οι αστυνομικοί.

«Στοχοποιηθήκαμε από τους κατοίκους. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μαζί τους», ανέφερε ο κ. Παπαδάκης, σχολιάζοντας τα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων που εναντιώνονται στην επένδυση χρυσού, ενώ εξέφρασε την ευχή του «να μην υπάρξει άλλος τραυματισμός για τη φύλαξη της επένδυσης».

Η πρωτοβουλία για τη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ανήκει στους συνδικαλιστές των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα τόσο προς την τοπική κοινωνία της Χαλκιδικής όσο και στην πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας. Ανάμεσά τους και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), που επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον αναπληρωτή αστυνομικό διευθυντή Χαλκιδικής.

Στο μεταξύ, οι Επιτροπές Αγώνα Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής ενάντια στην Εξόρυξη διοργανώνουν αύριο μεγάλη συναυλία, με γνωστούς καλλιτέχνες «για μια εξόρυξη που δεν θα γίνει ποτέ». Στη συνέχεια, οι κάτοικοι καλούν τον κόσμο που θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση για μια… «βόλτα στις Σκουριές».

«Δεν πρόκειται για τίποτα παραπάνω από έναν απλό περίπατο στη φύση, που θα βοηθήσει όμως πολλούς να καταλάβουν τι καταστροφή μπορεί να προκαλέσει και έχει ήδη προκαλέσει η εξόρυξη χρυσού στην περιοχή», λένε. Το κάλεσμα είναι για την Κυριακή, ενώ προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Ιερισσού στις 11 από όπου και θα ξεκινήσει η βόλτα προς το δάσος του Κάκαβου. Στην αφίσα της εκδήλωσης αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ανάβαση στον Κάκαβο σημαίνει Ελευθερία – Ξεπούλημα, καταστροφή σημαίνει Προδοσία».